Bakalářská práce je zaměřena na zpracování masa a drobných masných výrobků. Hlavní část práce je věnována technologii výroby drobných masných výrobků vyskytující se na trhu ČR.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is focused on meat processing and retail meat products. The main part is devoted to the production technology of small meat products and their quality requirements. At the end of selected species are described by small meat products occurring market CR.
Klíčová slova
zpracování masa, drobné masné výrobky, technologie
Klíčová slova v angličtině
meat processing, small meat products, technologies
Rozsah průvodní práce
59 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce je zaměřena na zpracování masa a drobných masných výrobků. Hlavní část práce je věnována technologii výroby drobných masných výrobků vyskytující se na trhu ČR.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is focused on meat processing and retail meat products. The main part is devoted to the production technology of small meat products and their quality requirements. At the end of selected species are described by small meat products occurring market CR.
Klíčová slova
zpracování masa, drobné masné výrobky, technologie
Klíčová slova v angličtině
meat processing, small meat products, technologies
Zásady pro vypracování
Obecná charakteristika vepřového a hovězího masa.
Pomocné látky pro masnou výrobu.
Koření v masné výrobě.
Přídatné látky v masné výrobě.
Technologické postupy při zpracování drobných masných výrobků.
Požadavky na jakost masných výrobků.
Popis jednotlivých druhů drobných masných výrobků vyskytujících se na trhu ČR.
Zásady pro vypracování
Obecná charakteristika vepřového a hovězího masa.
Pomocné látky pro masnou výrobu.
Koření v masné výrobě.
Přídatné látky v masné výrobě.
Technologické postupy při zpracování drobných masných výrobků.
Požadavky na jakost masných výrobků.
Popis jednotlivých druhů drobných masných výrobků vyskytujících se na trhu ČR.
Seznam doporučené literatury
STEINHAUSER, L. , et al. Hygiena a technologie masa. 1. vyd. Brno: LAST,1995. 643 s. ISBN 8090026044
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin I.1. vyd. VSCHT Praha 2002. ISBN 8070805099
STEINHAUSER, L. , a kol. Produkce masa. Brno: LAST, 2000. ISBN 8090026079
Vyhláška 326 /2001 o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich.
Seznam doporučené literatury
STEINHAUSER, L. , et al. Hygiena a technologie masa. 1. vyd. Brno: LAST,1995. 643 s. ISBN 8090026044
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin I.1. vyd. VSCHT Praha 2002. ISBN 8070805099
STEINHAUSER, L. , a kol. Produkce masa. Brno: LAST, 2000. ISBN 8090026079
Vyhláška 326 /2001 o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prokázala velmi dobré teoretické znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Obhajoba diplomové práce byla přesvědčivá a úplná. Na otázky oponenta a komise odpovídala pohotově, věcně a správně.
Otázky komise:
Mgr. Martina Bučková, Ph.D.: Existuje pro drobné masné výrobky specifický způsob balení?