Bakalářská práce se zabývá regionálním potravinářstvím ve Zlínském kraji. Na počátku práce je objasněna historie pěstování potravinářských plodin na Zlínsku a její význam pro tento region. Následující kapitoly se zaměřují na současné zemědělství, mlékárenskou vý-robu a významné regionální potraviny.
Anotace v angličtině
The bachelor´s thesis is focused on the regional food and food industry in the Zlín region. In the begining the thesis deals with the history of cultivation of food crops within the Zlín region and its real importance for this region. Next parts are focused on the contemporary agriculture, dairy industry and important regional foodstuffs.
Klíčová slova
Zlínský kraj, zemědělské plodiny, regionální potraviny, mlékárenství.
Bakalářská práce se zabývá regionálním potravinářstvím ve Zlínském kraji. Na počátku práce je objasněna historie pěstování potravinářských plodin na Zlínsku a její význam pro tento region. Následující kapitoly se zaměřují na současné zemědělství, mlékárenskou vý-robu a významné regionální potraviny.
Anotace v angličtině
The bachelor´s thesis is focused on the regional food and food industry in the Zlín region. In the begining the thesis deals with the history of cultivation of food crops within the Zlín region and its real importance for this region. Next parts are focused on the contemporary agriculture, dairy industry and important regional foodstuffs.
Klíčová slova
Zlínský kraj, zemědělské plodiny, regionální potraviny, mlékárenství.
Historické kořeny pěstování zemědělských plodin na Zlínsku.
Pěstování obilí na Zlínsku.
Pěstování cukrové řepy a cukrovarství.
Ostatní zemědělské plodiny na Zlínsku.
Mlékárenský průmysl na Zlínsku.
Význam potravinářské výroby na Zlínsku.
Zásady pro vypracování
Historické kořeny pěstování zemědělských plodin na Zlínsku.
Pěstování obilí na Zlínsku.
Pěstování cukrové řepy a cukrovarství.
Ostatní zemědělské plodiny na Zlínsku.
Mlékárenský průmysl na Zlínsku.
Význam potravinářské výroby na Zlínsku.
Seznam doporučené literatury
BERANOVA, M. Dějiny zemědělství v Čechách a na Moravě, 1. vydání, Libri,Praha 2010
BRONCOVÁ, D. Historie mlékárenství v Čechách a na Moravě, MILPO, Praha 1998
PELIKÁN, M. Zpracování obilovin a olejnin, 1. vydání, Brno 1996
TEPLÝ, M. Technologie mléčných výrobků, 1. vydání, SNTL, Praha 1981
GÖTZ, A. Geografie zemědělství ČR, 2. vydání, Plzeň 1996
Seznam doporučené literatury
BERANOVA, M. Dějiny zemědělství v Čechách a na Moravě, 1. vydání, Libri,Praha 2010
BRONCOVÁ, D. Historie mlékárenství v Čechách a na Moravě, MILPO, Praha 1998
PELIKÁN, M. Zpracování obilovin a olejnin, 1. vydání, Brno 1996
TEPLÝ, M. Technologie mléčných výrobků, 1. vydání, SNTL, Praha 1981
GÖTZ, A. Geografie zemědělství ČR, 2. vydání, Plzeň 1996
Přílohy volně vložené
0
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Otázky:
Ing. Škrovánková: Jaký je rozdíl mezi celozrnnou a grahamovou moukou? Které pseudocereálie znáte kromě pohanky?
Ing. Gál: Znáte významné krajové zpracovatele masa?
doc. Rop: Které ovoce historicky předcházelo švestkám?