Bakalářská práce hodnotí znalosti absolventů středních gastronomických a hotelových škol pro výkon studované profese. Míra znalostí byla hodnocena na základě dotazníku, který byl zaslán do hotelů a restauračních zařízení. Dále jsou v práci uvedeny školní osnovy pro cílové obory. Práce se dále věnuje kategorizaci a klasifikaci hotelových a restauračních zařízení a službám, které jsou v těchto zařízeních poskytovány.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis evaluates knowledge of gastronomical and hotel school school-leavers for work in studied branch. Rate of knowledge was evaluated on basis of questionnaire, which was sent to the hotels and restaurants. Next content of work is school outline for targeted branches too. Work is even engaged in categorization and classification of hotels and res-taurants and services provided in this facilities.
Klíčová slova
Hotely, restaurace, gastronomie, gastronomické školství, klasifikace, služby
Bakalářská práce hodnotí znalosti absolventů středních gastronomických a hotelových škol pro výkon studované profese. Míra znalostí byla hodnocena na základě dotazníku, který byl zaslán do hotelů a restauračních zařízení. Dále jsou v práci uvedeny školní osnovy pro cílové obory. Práce se dále věnuje kategorizaci a klasifikaci hotelových a restauračních zařízení a službám, které jsou v těchto zařízeních poskytovány.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis evaluates knowledge of gastronomical and hotel school school-leavers for work in studied branch. Rate of knowledge was evaluated on basis of questionnaire, which was sent to the hotels and restaurants. Next content of work is school outline for targeted branches too. Work is even engaged in categorization and classification of hotels and res-taurants and services provided in this facilities.
Klíčová slova
Hotely, restaurace, gastronomie, gastronomické školství, klasifikace, služby
Charakterizace hotelů a restauračních zařízení
Klasifikace hotelů a restauračních zařízení
Služby hotelů a restaurací
Organizační struktura v hotelnictví a gastronomii
Přehled zákonů pro gastronomická zařízení
Osnovy pro gastronomické školy
SWOT analýza pro posouzení schopností a znalostí pro výkon profese
Vyhodnocení dotazníku
Zásady pro vypracování
Charakterizace hotelů a restauračních zařízení
Klasifikace hotelů a restauračních zařízení
Služby hotelů a restaurací
Organizační struktura v hotelnictví a gastronomii
Přehled zákonů pro gastronomická zařízení
Osnovy pro gastronomické školy
SWOT analýza pro posouzení schopností a znalostí pro výkon profese
Vyhodnocení dotazníku
Seznam doporučené literatury
BERÁNEK, J. KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. 3. vyd. Praha: Grada, MAG consluting, 2003
BUREŠ, J. FILIP, V. Jednotné zásady hotelového provozu. 1.vyd. Praha: Merkur 1989
SMETANA, F. KRÁTKÁ, E. Podnikání v hotelnictví a gastronomii. 1. vyd. Praha: Fortuna 2009
LIŠKA, J. Hotelový a restaurační management. 1. vyd. Vyškov: VVŠ PV Vyškov 1998
INDROVÁ, J. PETRŮ, Z. VAŠKO, M. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE v Praze 1995
Seznam doporučené literatury
BERÁNEK, J. KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. 3. vyd. Praha: Grada, MAG consluting, 2003
BUREŠ, J. FILIP, V. Jednotné zásady hotelového provozu. 1.vyd. Praha: Merkur 1989
SMETANA, F. KRÁTKÁ, E. Podnikání v hotelnictví a gastronomii. 1. vyd. Praha: Fortuna 2009
LIŠKA, J. Hotelový a restaurační management. 1. vyd. Vyškov: VVŠ PV Vyškov 1998
INDROVÁ, J. PETRŮ, Z. VAŠKO, M. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE v Praze 1995
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Otázky komise:
Ing. Škrovánková měla připomínky k dotazníkovému průzkumu.
Student potvrdil hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázal hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky.