Bakalářská práce se po krátkém obeznámení s historií zaměřuje na nejnovější trendy v gastronomii, mezi které také patří zážitková gastronomie. Dále je zde zmíněn stále oblíbenější kulinářský turismus, na čemž mají zásluhu i významné osobnosti z oblasti gastronomie. Ty nejlepší jsou odměněny Michelinskou hvězdou, která je zárukou, ale i měřítkem kvality. Práce dále vyzdvihuje význam gastronomických organizací, které podporují rozvoj kulinářských soutěží.
Anotace v angličtině
Bachelor's thesis has focused on the newest trends in gastronomy after a short familiarisati-on with the history which also includes gastronomical experiences. Furthermore there is mentioned increasingly popular culinary tourism of which has due to celebrities from the field of gastronomy. The best are rewarded with a Michelin star which is a guarantee but also a measure of quality. The work also emphasises the importance of gastronomic orga-nization that supports the development of.
Bakalářská práce se po krátkém obeznámení s historií zaměřuje na nejnovější trendy v gastronomii, mezi které také patří zážitková gastronomie. Dále je zde zmíněn stále oblíbenější kulinářský turismus, na čemž mají zásluhu i významné osobnosti z oblasti gastronomie. Ty nejlepší jsou odměněny Michelinskou hvězdou, která je zárukou, ale i měřítkem kvality. Práce dále vyzdvihuje význam gastronomických organizací, které podporují rozvoj kulinářských soutěží.
Anotace v angličtině
Bachelor's thesis has focused on the newest trends in gastronomy after a short familiarisati-on with the history which also includes gastronomical experiences. Furthermore there is mentioned increasingly popular culinary tourism of which has due to celebrities from the field of gastronomy. The best are rewarded with a Michelin star which is a guarantee but also a measure of quality. The work also emphasises the importance of gastronomic orga-nization that supports the development of.
Vývoj gastronomie
Současné trendy
Zážitková gastronomie
Kulinářský turismus v ČR a v zahraničí
Gastronomické organizace v ČR a zahraničí
Významné osobnosti gastronomie
Hodnocení hvězdičkami Michelin a Czech Specials
Nejvybranější pochoutky z celého světa
Zásady pro vypracování
Vývoj gastronomie
Současné trendy
Zážitková gastronomie
Kulinářský turismus v ČR a v zahraničí
Gastronomické organizace v ČR a zahraničí
Významné osobnosti gastronomie
Hodnocení hvězdičkami Michelin a Czech Specials
Nejvybranější pochoutky z celého světa
Seznam doporučené literatury
ČERNÝ, J. Nový encyklopedický slovník gastronomie A-K, Úvaly, Ratio 2001, ISBN 80-86351-10-6
CARA HOBDAY, JO DENBURY, Foodstyling, Ikar 2011, ISBN 978-80-249-1543-2
Roman Vaněk, S vařečkou kolem světa,Euromedia Group k. s. 2011, ISBN 978-80-249-1514-2
Gustav Salač, Stolničení, Fortuna, Praha 2001, ISBN 80-7168-752-9
Orsáková Štěpánka, Obůrková Eva, Ochutnejte Českou republiku, B4U Publishing 2010, ISBN 978-80-87222-12-6
Seznam doporučené literatury
ČERNÝ, J. Nový encyklopedický slovník gastronomie A-K, Úvaly, Ratio 2001, ISBN 80-86351-10-6
CARA HOBDAY, JO DENBURY, Foodstyling, Ikar 2011, ISBN 978-80-249-1543-2
Roman Vaněk, S vařečkou kolem světa,Euromedia Group k. s. 2011, ISBN 978-80-249-1514-2
Gustav Salač, Stolničení, Fortuna, Praha 2001, ISBN 80-7168-752-9
Orsáková Štěpánka, Obůrková Eva, Ochutnejte Českou republiku, B4U Publishing 2010, ISBN 978-80-87222-12-6
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Otázky komise:
prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc.: Co je to pochoutka?
prof. Dr. Ing. Jozef Golian: Jaký je princip Slow Food?
Ing. Jiří Mlček, Ph.D.: Připomínka k formální úrovni práce, citované literatuře.
Studentka danou problematiku ovládá, ale některé dílčí problémy řešila povrchně, bez potřebného zdůvodnění. Její vystoupení bylo méně jisté a přesvědčivé. Na většinu otázek komise odpověděla správně.