Cílem této bakalářské práce je seznámení se nejen s historií čokolády a její výrobou, ale hlavně s jejím využitím v moderní gastronomii, se zaměřením na kombinace různých přísad. Dále se zabývá netradičními způsoby podávání a servírování různých druhů čokolád a možnostmi jejich využití.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is not only familiar with the history of chocolate and ist production, but mainly with its use in modern cuisine, focusing on the combination of various ingeredients. It also deals with non-traditional routes of administration and serving different types of chocolates and possibilities of their use.
Klíčová slova
čokoláda, kakao, foodpairing, kombinace potravin
Klíčová slova v angličtině
chocolate, cocoa, foodpairing, kombination of foods
Rozsah průvodní práce
61
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem této bakalářské práce je seznámení se nejen s historií čokolády a její výrobou, ale hlavně s jejím využitím v moderní gastronomii, se zaměřením na kombinace různých přísad. Dále se zabývá netradičními způsoby podávání a servírování různých druhů čokolád a možnostmi jejich využití.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is not only familiar with the history of chocolate and ist production, but mainly with its use in modern cuisine, focusing on the combination of various ingeredients. It also deals with non-traditional routes of administration and serving different types of chocolates and possibilities of their use.
Klíčová slova
čokoláda, kakao, foodpairing, kombinace potravin
Klíčová slova v angličtině
chocolate, cocoa, foodpairing, kombination of foods
Zásady pro vypracování
Historie čokolády
Výroba čokolády
Food Pairing
Zásady pro vypracování
Historie čokolády
Výroba čokolády
Food Pairing
Seznam doporučené literatury
KRÁMSKÝ, S., FEITL, J. Kniha o čokoládě, MILPO Media, 2008
BELLEFONTAINE, J. Čokoláda, Slovart, Praha 2004
DOUTRE-ROUSSEL, Ch. Čokoláda pro znalce, Slovart, Praha 2006
VALÍČEK, P., ARCIMOVIČOVÁ, J. Čokoláda pokrm bohů, Start, 2002
OREYOVÁ, C. Zázračná síla čokolády, Ikar, 2011
Seznam doporučené literatury
KRÁMSKÝ, S., FEITL, J. Kniha o čokoládě, MILPO Media, 2008
BELLEFONTAINE, J. Čokoláda, Slovart, Praha 2004
DOUTRE-ROUSSEL, Ch. Čokoláda pro znalce, Slovart, Praha 2006
VALÍČEK, P., ARCIMOVIČOVÁ, J. Čokoláda pokrm bohů, Start, 2002
OREYOVÁ, C. Zázračná síla čokolády, Ikar, 2011
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího diplomové práce, prokázala, že danou problematiku ovládá v potřebném rozsahu a souvislostech. Na otázky vedoucího, oponenta a komise odpovídala věcně, správně, ale méně pohotově.
Otázky komise:
doc. Ing. Miloslava Chovancová CSc.: Mají na food pairing vliv i kulturní rozdíly?
doc. Ing. Otakar Rop, Ph.D.: Je v ČR obvyklé konšování a temperování čokolády?
Mgr. Martina Bučková, Ph.D.: Kterou značku čokolády byste nám doporučila?