Bakalářská práce pojednává o významu, složení a zpracování mouky. Popisuje pšeničné bílkoviny, způsob jejich izolace a stanovení. Cílem praktické části je vyvinout vhodnou metodu, která by izolovala jednotlivé proteiny mouky za účelem jejich dalších výzkumů. Dělení proteinů mouky na jednotlivé frakce bylo prováděno kapalinovou chromatografií při různých podmínkách (extrakce, kolony, pH).
Anotace v angličtině
Bachelor thesis deals with the importance, composition and processing of flour. It describes wheat proteins, processes for their isolation and determination. Aim of the practical part is to develop a suitable method that would isolate individual proteins of flour for the purpose of further research. Flour proteins division into fractions by liquid chromatography was done under various conditions (extraction, columns, pH).
Bakalářská práce pojednává o významu, složení a zpracování mouky. Popisuje pšeničné bílkoviny, způsob jejich izolace a stanovení. Cílem praktické části je vyvinout vhodnou metodu, která by izolovala jednotlivé proteiny mouky za účelem jejich dalších výzkumů. Dělení proteinů mouky na jednotlivé frakce bylo prováděno kapalinovou chromatografií při různých podmínkách (extrakce, kolony, pH).
Anotace v angličtině
Bachelor thesis deals with the importance, composition and processing of flour. It describes wheat proteins, processes for their isolation and determination. Aim of the practical part is to develop a suitable method that would isolate individual proteins of flour for the purpose of further research. Flour proteins division into fractions by liquid chromatography was done under various conditions (extraction, columns, pH).
I. Teoretická část
Mouky a jejich dělení
Pšeničné bílkoviny
Extrakce pšeničných bílkovin
Některé možnosti detekce proteinových frakcí
II. Praktická část
Použité materiály a chemikálie
Metody chromatografického dělení bílkovin
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Mouky a jejich dělení
Pšeničné bílkoviny
Extrakce pšeničných bílkovin
Některé možnosti detekce proteinových frakcí
II. Praktická část
Použité materiály a chemikálie
Metody chromatografického dělení bílkovin
Seznam doporučené literatury
PŘÍHODA, J., P. SKŘIVAN a M. HRUŠKOVÁ. Cereální chemie a technologie I: cereální chemie, mlýnská technologie, technologie výroby těstovin. 1. vyd. Praha: VŠCHT, 2003, 202 s. ISBN 80-708-0530-7.
KUČEROVÁ, J. Technologie cereálií. 1. vyd. Brno: MZLU, 2004. 141 s. ISBN 80-7157-811-8.
VELÍŠEK, J. Chemie potravin. 1. vyd. Tábor: OSSIS, 1999, 328 s. ISBN 80-902-3912-9.
CHURÁČEK, J. et al. Analytická separace látek. 1. vyd. Praha: SNTL, 1990, 384 s. ISBN 80-030-0569-8.
POMERANZ, Y. Advances in Cereal Sience and Technology. 8. vyd. St. Paul, Minesota: American Association of Cereal Chemists, Inc., 1986, 364 s.
Seznam doporučené literatury
PŘÍHODA, J., P. SKŘIVAN a M. HRUŠKOVÁ. Cereální chemie a technologie I: cereální chemie, mlýnská technologie, technologie výroby těstovin. 1. vyd. Praha: VŠCHT, 2003, 202 s. ISBN 80-708-0530-7.
KUČEROVÁ, J. Technologie cereálií. 1. vyd. Brno: MZLU, 2004. 141 s. ISBN 80-7157-811-8.
VELÍŠEK, J. Chemie potravin. 1. vyd. Tábor: OSSIS, 1999, 328 s. ISBN 80-902-3912-9.
CHURÁČEK, J. et al. Analytická separace látek. 1. vyd. Praha: SNTL, 1990, 384 s. ISBN 80-030-0569-8.
POMERANZ, Y. Advances in Cereal Sience and Technology. 8. vyd. St. Paul, Minesota: American Association of Cereal Chemists, Inc., 1986, 364 s.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student potvrdil hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázal hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky. K obhajobě bakalářské práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.