Bakalářská práce se zabývá potravinovou alergií u dětí, jejím výskytem, prevencí, léčbou a možnostmi výživy u jednotlivých druhů alergií. Jsou zde popsány dvě nejčastější alergie u dětí, alergie na bílkovinu kravského mléka a alergie na lepek.
Anotace v angličtině
This thesis deals with food allergies in children, its incidence, prevention, treatment and options for individua types of food allergies. There are two common highlighted allergy in children allergic to cow´s milk and allergy to gluten.
Bakalářská práce se zabývá potravinovou alergií u dětí, jejím výskytem, prevencí, léčbou a možnostmi výživy u jednotlivých druhů alergií. Jsou zde popsány dvě nejčastější alergie u dětí, alergie na bílkovinu kravského mléka a alergie na lepek.
Anotace v angličtině
This thesis deals with food allergies in children, its incidence, prevention, treatment and options for individua types of food allergies. There are two common highlighted allergy in children allergic to cow´s milk and allergy to gluten.
Potravinová alergie a intolerance, zkřížená reakce.
Příznaky, diagnostika, léčba.
Alergeny rostlinného a živočišného původu.
Výživa dětí při vybrané potravinové alergii.
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerže na zadané téma.
Potravinová alergie a intolerance, zkřížená reakce.
Příznaky, diagnostika, léčba.
Alergeny rostlinného a živočišného původu.
Výživa dětí při vybrané potravinové alergii.
Seznam doporučené literatury
PETRŮ, V. a kol. Alergie u dětí. 1. vyd. Praha: Grada, 1994. 152 s. ISBN 80-7169-090-2.
FUCHS, M. Alergie číhá v jídle a pití. 2. rozšířené přepracované vyd. Plzeň: nakladatelství ADÉLA, 2007. 267s. ISBN 80-902532-2-9.
KVASNIČKOVÁ, A. Alergie z potravin. 1. vyd. Praha: Ústav zemědělských a potravinářských informací, 1998. 59 s. ISBN 80-85120-93-3.
ŠPIČÁK, V., PANZER, P. Alergologie. 1. vyd. Praha: Galén, 2004. 348 s. ISBN 80-7262-265-X.
BIDAT, É., LOIGEROT. CH. Alergie u dětí. 1. vyd. Praha: Potrál, 2005. 148 s. ISBN 80-7178-936-4.
Seznam doporučené literatury
PETRŮ, V. a kol. Alergie u dětí. 1. vyd. Praha: Grada, 1994. 152 s. ISBN 80-7169-090-2.
FUCHS, M. Alergie číhá v jídle a pití. 2. rozšířené přepracované vyd. Plzeň: nakladatelství ADÉLA, 2007. 267s. ISBN 80-902532-2-9.
KVASNIČKOVÁ, A. Alergie z potravin. 1. vyd. Praha: Ústav zemědělských a potravinářských informací, 1998. 59 s. ISBN 80-85120-93-3.
ŠPIČÁK, V., PANZER, P. Alergologie. 1. vyd. Praha: Galén, 2004. 348 s. ISBN 80-7262-265-X.
BIDAT, É., LOIGEROT. CH. Alergie u dětí. 1. vyd. Praha: Potrál, 2005. 148 s. ISBN 80-7178-936-4.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Otázky komise:
doc. Golian: Kolik alergenů sleduje evropská legislativa?
Ing. Mlček: Co znamená zkratka RASFF?
doc. Fišera: Existuje alternativa alergie pouze na mořské řasy?
Ing. Sumczynski: Patří laktózová intolerance mezi alergie?
Studentka prokázala dobré znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Vystoupení bylo jisté a přesvědčivé. Na otázky reagovala věcně správně, ale méně pohotově.