Bakalářská práce pojednává o způsobech jím¨ání aromatických látek při zpracovávání ovoce. Nejdříve jsou podrobněji rozepsány chemické složky ovoce a poté se práce věnuje zastoupení aromatických látek u nejběžnějších druhů ovoce, jejich získávání a využití a konečně samotnému jímání. Závěrečná část je věnována principůma metodám stanovení aromatických látek.
Anotace v angličtině
A bachelor´s thesis is about a methods of collecting aromatic compounds during the zhickening fruits. The chemical compounds of fruits are mentioned in details in the first part, the next part deals with the aromatic components as representatives of the most common kinds of fruits, how to get the aromatic compounds from the fruits juices and how to use it and finnaly deals with the own collecting. At the end are mentioned principles and methods for determinative if aromatic compounds.
fruits, fruit juices, aromatic compounds, collecting, thickening process of fruit
Rozsah průvodní práce
46
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce pojednává o způsobech jím¨ání aromatických látek při zpracovávání ovoce. Nejdříve jsou podrobněji rozepsány chemické složky ovoce a poté se práce věnuje zastoupení aromatických látek u nejběžnějších druhů ovoce, jejich získávání a využití a konečně samotnému jímání. Závěrečná část je věnována principůma metodám stanovení aromatických látek.
Anotace v angličtině
A bachelor´s thesis is about a methods of collecting aromatic compounds during the zhickening fruits. The chemical compounds of fruits are mentioned in details in the first part, the next part deals with the aromatic components as representatives of the most common kinds of fruits, how to get the aromatic compounds from the fruits juices and how to use it and finnaly deals with the own collecting. At the end are mentioned principles and methods for determinative if aromatic compounds.
fruits, fruit juices, aromatic compounds, collecting, thickening process of fruit
Zásady pro vypracování
Chemické složení ovoce
Aromatické látky u nejběžnějších druhů ovoce
Aromatické látky, získávání při zahušťování ovocných šťáv
Způsoby jímání aromatu
Odpařovací stanice s jímáním aromatických látek
Zásady pro vypracování
Chemické složení ovoce
Aromatické látky u nejběžnějších druhů ovoce
Aromatické látky, získávání při zahušťování ovocných šťáv
Způsoby jímání aromatu
Odpařovací stanice s jímáním aromatických látek
Seznam doporučené literatury
Francis, Frederick J. Wiley Encyclopedia of Food Science and Technology, Volumes 1-4,1999, ISBN 978-0-471-19285-5.
Kyzlink, V. Principles of food preservation, Elsevier, Amsterdam, 1989, ISBN 0-444-98844-0.
Zeuthen, P. Bogh-Sorensen, Food Preservation Techniques, Woodhead, Leif 2003, ISBN 978-1-85573-530-9.
Valášek, P., Rop, O. Základy konzervace potravin. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2007, 174 s., ISBN 978-80-7318-587-9.
Seznam doporučené literatury
Francis, Frederick J. Wiley Encyclopedia of Food Science and Technology, Volumes 1-4,1999, ISBN 978-0-471-19285-5.
Kyzlink, V. Principles of food preservation, Elsevier, Amsterdam, 1989, ISBN 0-444-98844-0.
Zeuthen, P. Bogh-Sorensen, Food Preservation Techniques, Woodhead, Leif 2003, ISBN 978-1-85573-530-9.
Valášek, P., Rop, O. Základy konzervace potravin. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2007, 174 s., ISBN 978-80-7318-587-9.
Přílohy volně vložené
1xCD
Přílohy vázané v práci
schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prokázala, že danou problematiku pochopila v širších souvislostech a ovládá i metodiku jejího uplatnění v praxi. Menší nepřesnosti, jichž se dopustila, opravila v průběhu obhajoby.
- doc. Haščík: Proč jste si vybrala dané téma?
- Dr. Mlček: Málo literárních zdrojů
- doc. Hrabě: K tabulce sušin - hodnoty nízké? Pro stabilní aroma - jaké nosiče? Co je to deflegmátor?