Bakalářská práce popisuje rozdělení, spotřebu a význam zeleniny ve výživě člověka. Dále popisuje zdravotní nebezpečí při výrobě potravin a systémy pro bezpečnost potravin. Rovněž charakterizuje výrobu vybraných druhů výrobků a faktory ovlivňující zpracování zeleniny.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis describes the distribution, consumption and the importance of vegetables in human nutrition. It describes the health hazards associated with food production and food safety systems. It also describes the production of selected kinds of products and factors affecting the processing of vegetables.
HACCP, standards of food safety, preservation, preserved vegetables
Rozsah průvodní práce
58 s. (66 907 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce popisuje rozdělení, spotřebu a význam zeleniny ve výživě člověka. Dále popisuje zdravotní nebezpečí při výrobě potravin a systémy pro bezpečnost potravin. Rovněž charakterizuje výrobu vybraných druhů výrobků a faktory ovlivňující zpracování zeleniny.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis describes the distribution, consumption and the importance of vegetables in human nutrition. It describes the health hazards associated with food production and food safety systems. It also describes the production of selected kinds of products and factors affecting the processing of vegetables.
HACCP, standards of food safety, preservation, preserved vegetables
Zásady pro vypracování
Charakterizujte jednotlivé druhy zeleniny.
Historie konzervárenské výroby ve Bzenci.
Popište klasifikaci konzervačních metod.
Uveďte významné faktory ovlivňující výrobu konzervované zeleniny.
Zásady pro vypracování
Charakterizujte jednotlivé druhy zeleniny.
Historie konzervárenské výroby ve Bzenci.
Popište klasifikaci konzervačních metod.
Uveďte významné faktory ovlivňující výrobu konzervované zeleniny.
Seznam doporučené literatury
VALÁŠEK,P., ROP,O. Základy konzervace potravin. 1.vydání.Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2007. 175 s. ISBN 978-80-7318-587-9
KADLEC,P., MELZOCH,K., VOLDŘICH,M. Technologie potravin. 1.vydání. Praha:VŠCHT, 2009. 536 s. ISBN 978-80-7418-051-4
HRABĚ,J.,BUŇKA,F.,HOZA,I. Technologie potravin rostlinného původu. 1.vydání. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2008. 189 s. ISBN 978-80-7318-520-6
INGR,I. Základy konzervace potravin. 1.vydání. Brno: Mendlova zemědělská a lesnická univerzita, 2002. 119 s. ISBN 80-7157-396-5
Seznam doporučené literatury
VALÁŠEK,P., ROP,O. Základy konzervace potravin. 1.vydání.Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2007. 175 s. ISBN 978-80-7318-587-9
KADLEC,P., MELZOCH,K., VOLDŘICH,M. Technologie potravin. 1.vydání. Praha:VŠCHT, 2009. 536 s. ISBN 978-80-7418-051-4
HRABĚ,J.,BUŇKA,F.,HOZA,I. Technologie potravin rostlinného původu. 1.vydání. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2008. 189 s. ISBN 978-80-7318-520-6
INGR,I. Základy konzervace potravin. 1.vydání. Brno: Mendlova zemědělská a lesnická univerzita, 2002. 119 s. ISBN 80-7157-396-5
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prokázala, že danou problematiku ovládá v potřebném rozsahu a souvislostech. Na otázky vedoucího, oponenta a komise odpovídal věcně, správně, ale méně pohotově.
- doc. Valášek: CO jsou to "čalamády"? Čím jsou konzervovány? Technologické schéma výroby ve Vaší práci?