Pro svou bakalářskou práci jsem si vybrala téma "Čokoláda pro naše tělo". V teoretické části jsem se zabývala nejen historií čokolády a její výrobou, ale zejména vlivu čokolády na zdraví. Důraz jsem také kladla na složení čokolády především na antioxidanty a popsala pozitivní i negativní účinky čokolády na náš organismus.
V další části jsem sestavila dotazník, ve kterém se zaměřuji na to, zda lidé o účincích čokolády vědí a jestli s ní mají zkušenosti.
Anotace v angličtině
I chose the topic of "Chocolate and our body" for my (Bakálářská práce). In the theoretical part I dealt with not just history of chocolate and its production,but also with the effect of chocolate on health.I wrote it with emphasis on antioxidants and I described positive and negative effects of chocolate on our organism.In the next part I made a questionnaire,where I focused on whether people know about the effects of chocolate or not and if they have experience with it.
Klíčová slova
Čokoláda pro naše tělo, výrobou, vliv čokolády na zdraví,
Klíčová slova v angličtině
Chocolate and our body, production, chocolate on health
Rozsah průvodní práce
65 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Pro svou bakalářskou práci jsem si vybrala téma "Čokoláda pro naše tělo". V teoretické části jsem se zabývala nejen historií čokolády a její výrobou, ale zejména vlivu čokolády na zdraví. Důraz jsem také kladla na složení čokolády především na antioxidanty a popsala pozitivní i negativní účinky čokolády na náš organismus.
V další části jsem sestavila dotazník, ve kterém se zaměřuji na to, zda lidé o účincích čokolády vědí a jestli s ní mají zkušenosti.
Anotace v angličtině
I chose the topic of "Chocolate and our body" for my (Bakálářská práce). In the theoretical part I dealt with not just history of chocolate and its production,but also with the effect of chocolate on health.I wrote it with emphasis on antioxidants and I described positive and negative effects of chocolate on our organism.In the next part I made a questionnaire,where I focused on whether people know about the effects of chocolate or not and if they have experience with it.
Klíčová slova
Čokoláda pro naše tělo, výrobou, vliv čokolády na zdraví,
Klíčová slova v angličtině
Chocolate and our body, production, chocolate on health
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Výroba kakaa, čokolády, jejich vlastnosti
Vliv čokolády na zdraví člověka
II. Praktická část
Průzkum trhu se zaměřením na informovanost lidí o vlivu čokolády na jejich zdraví
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Výroba kakaa, čokolády, jejich vlastnosti
Vliv čokolády na zdraví člověka
II. Praktická část
Průzkum trhu se zaměřením na informovanost lidí o vlivu čokolády na jejich zdraví
Seznam doporučené literatury
Oreyová, C. Zázračná síla čokolády, Ikar: Praha, 2011
Kadlec, P. a kol. Technologie potravin, 1. vydání, KEY, Ostrava 2009
Čopíková J. Technologie čokolády a cukrovinek, VŠCHT Praha 1999
Pehle, T. Čokoláda, 1. vydání, REBO, Dobřejovice, 2009
Coe, S. D. a kol. Čokoláda historie sladkého tajemství, 1. vydání, Pragma, Praha 2008
Seznam doporučené literatury
Oreyová, C. Zázračná síla čokolády, Ikar: Praha, 2011
Kadlec, P. a kol. Technologie potravin, 1. vydání, KEY, Ostrava 2009
Čopíková J. Technologie čokolády a cukrovinek, VŠCHT Praha 1999
Pehle, T. Čokoláda, 1. vydání, REBO, Dobřejovice, 2009
Coe, S. D. a kol. Čokoláda historie sladkého tajemství, 1. vydání, Pragma, Praha 2008
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc.Ing.Erika Horniaková,Ph.D. ? seznámila s posudkem vedoucí BP Ing. R. Matějíčkové a s posudkem oponenta ? Ing. Z. Bastlové.
Požádala studentku o odpovědi na otázky:
1. Jaké další vady čokolády, případně čokoládových výrobků znáte?
2. Stručně rekapitulujte nejdůležitější pozitivní účinky čokolády na lidský organismus a uveďte, které látky za tyto účinky odpovídají.
doc. Ing. Erika Horniaková, Ph.D. - Z jaké vkové skupiny byli respondenti dotazníku ?
Ing. Robert Gál, Ph.D. - Od jaké hodnoty lze hovořit o negativním vlivu čokolády ?
Ing .Helena Velichová, Ph.D. - v BP není dostatečná metodika. Co myslíte pod pojmem kvalitní čokoláda. Co by měla obsahovat, je někde stanoveno předpisem ?
Studentka prokázala dobré znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Vystoupení bylo méně jisté a přesvědčivé. Na otázky oponenta reagovala věcně správně, ale méně pohotově.