Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou ochrany práv v oblasti označování země-dělských produktů a potravin (chráněné označení původu a chráněné zeměpisné označení), se zaměřením na chráněné zeměpisné označení (CHZO) "České pivo". V závěru práce je popsán přístup Státní zemědělské inspekce (SZPI) ke kontrole CHZO "České pivo"
Anotace v angličtině
This dissertation deals with law protection characterization in the area of food and agriculture product labeling (the protected designation of origin and the protected geogra-phical indication), with specialization in the protected geographical indication (PGI) "České pivo". In conclusion of the dissertation is described an approach of the Czech Agricul-ture and Food Inspection Authority to supervision of PGI "České pivo".
Klíčová slova
chráněné označení původu, chráněné zeměpisné označení, "České pivo", chmel, slad, kvasinky, SZPI
Klíčová slova v angličtině
protected designation of origin, protected geographical indication, "České pivo", hops, malt, Czech Agriculture and Food Inspection Authority, yeast.
Rozsah průvodní práce
47 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou ochrany práv v oblasti označování země-dělských produktů a potravin (chráněné označení původu a chráněné zeměpisné označení), se zaměřením na chráněné zeměpisné označení (CHZO) "České pivo". V závěru práce je popsán přístup Státní zemědělské inspekce (SZPI) ke kontrole CHZO "České pivo"
Anotace v angličtině
This dissertation deals with law protection characterization in the area of food and agriculture product labeling (the protected designation of origin and the protected geogra-phical indication), with specialization in the protected geographical indication (PGI) "České pivo". In conclusion of the dissertation is described an approach of the Czech Agricul-ture and Food Inspection Authority to supervision of PGI "České pivo".
Klíčová slova
chráněné označení původu, chráněné zeměpisné označení, "České pivo", chmel, slad, kvasinky, SZPI
Klíčová slova v angličtině
protected designation of origin, protected geographical indication, "České pivo", hops, malt, Czech Agriculture and Food Inspection Authority, yeast.
Zásady pro vypracování
Ochrana práv v oblasti označování zemědělských produktů a potravin.
Specifikace, suroviny a výroba produktu chráněného zeměpisného označení "České pivo".
Kontrola dodržování specifikací chráněného zeměpisného označení
"České pivo" dozorovým orgánem.
Zásady pro vypracování
Ochrana práv v oblasti označování zemědělských produktů a potravin.
Specifikace, suroviny a výroba produktu chráněného zeměpisného označení "České pivo".
Kontrola dodržování specifikací chráněného zeměpisného označení
"České pivo" dozorovým orgánem.
Seznam doporučené literatury
BASAŘOVÁ, G., ŠAVEL, J., BASAŘ, P., LEJSEK, T., Pivovarství, Vydavatelství VŠCHT Praha, 2010.
JEŽEK, J., ŠPAČEK, J., ŠTROS, D., ČERMÁK, J., MATĚJKA, J., KUNZ, M.,
ČERMÁK, K., JAKL, L., ČERMÁK, K., BOHÁČEK, M., HRUŠKA, F., ČADA, K., DVOŘÁK, V., NOVÁK, P., Prosazování práv duševního vlastnictví - Učební texty, 1.vyd. HP, 2003. 264 s.
ČERNÝ, L., Integrovaný seminář VÚPS pro aktuální otázky legislativy, technologií a základních surovin, konaný ve dnech 19. A 20. Května 2010 v Želivě. Kvasný průmysl. 2010, roč. 56, č. 9, s. 380 - 384.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce: Přístup SZPI ke kontrole CHZO České pivo. Dostupný z WWW: http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=1002118&docType=ART&nid=11314&chnum=12
Seznam doporučené literatury
BASAŘOVÁ, G., ŠAVEL, J., BASAŘ, P., LEJSEK, T., Pivovarství, Vydavatelství VŠCHT Praha, 2010.
JEŽEK, J., ŠPAČEK, J., ŠTROS, D., ČERMÁK, J., MATĚJKA, J., KUNZ, M.,
ČERMÁK, K., JAKL, L., ČERMÁK, K., BOHÁČEK, M., HRUŠKA, F., ČADA, K., DVOŘÁK, V., NOVÁK, P., Prosazování práv duševního vlastnictví - Učební texty, 1.vyd. HP, 2003. 264 s.
ČERNÝ, L., Integrovaný seminář VÚPS pro aktuální otázky legislativy, technologií a základních surovin, konaný ve dnech 19. A 20. Května 2010 v Želivě. Kvasný průmysl. 2010, roč. 56, č. 9, s. 380 - 384.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce: Přístup SZPI ke kontrole CHZO České pivo. Dostupný z WWW: http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=1002118&docType=ART&nid=11314&chnum=12
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prokázala hluboké znalosti dané problematiky a schopnost je chápat v širokých souvislostech. Na otázky vedoucího a oponenta odpověděla výstižně. Vystoupení bylo jisté a přesvědčivé. Na doplňující otázky reagovala správně a pohotově.
- doc. Valášek: Infuzní způsob rmutování - vysvětlete pojem. Je u českého piva povolen surogát (náhražky sladu)?