Tato bakalářská práce shrnuje dostupné poznatky o nápoji z mladého ječmene. Zabývá se charakteristikou, vlastnostmi i souvisejícími aspekty obsažených účinných látek a vlivem užívání nápoje z mladého ječmene na lidský organismus.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis summarizes the available knowledge about the drink from young barley. It deals with the characteristics, properties and related aspects of the active contained substances and influence of young barley drink on the human organism.
Klíčová slova
zelený ječmen, antioxidant, doplněk stravy
Klíčová slova v angličtině
green barley, antioxidant, food supplement
Rozsah průvodní práce
38 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce shrnuje dostupné poznatky o nápoji z mladého ječmene. Zabývá se charakteristikou, vlastnostmi i souvisejícími aspekty obsažených účinných látek a vlivem užívání nápoje z mladého ječmene na lidský organismus.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis summarizes the available knowledge about the drink from young barley. It deals with the characteristics, properties and related aspects of the active contained substances and influence of young barley drink on the human organism.
Klíčová slova
zelený ječmen, antioxidant, doplněk stravy
Klíčová slova v angličtině
green barley, antioxidant, food supplement
Zásady pro vypracování
Vypracovat práci rešeršního typu popisující nápoje vyráběné z ječmene
Pivní nápoj a stručný popis technologie jeho výroby
Popsat nápoj z mladého ječmene, jeho vlastnosti, účinky na zdraví, výrobu
Zpracovat přehled výrobků mladého ječmene na trhu
Zásady pro vypracování
Vypracovat práci rešeršního typu popisující nápoje vyráběné z ječmene
Pivní nápoj a stručný popis technologie jeho výroby
Popsat nápoj z mladého ječmene, jeho vlastnosti, účinky na zdraví, výrobu
Zpracovat přehled výrobků mladého ječmene na trhu
Seznam doporučené literatury
RATOUSKÝ, V. Kniha o nápoji z trávy III. Praha: Green Ways, 2009
VELIŠEK J. Chemie potravin 3. Vydání druhé upravené. Tábor: OSSIS, 2002
DALLEN, Maria. Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem. Praha: Ratio Bona spol. s r.o., 2010
HAGIWARA, Y. Green Barley Essence. McGraw-Hill Professional, 1998
BELITZ H.-D., GROSH W., SCHIEBERLE P. Food Chemistry. Springer-Verlag, 2009
SIMONSOHN, B. Barley Grass Juice: Rejuvenation Elixir and Natural, Healthy Power Drink. Twin Lakes: Lotus Press, 2001
Seznam doporučené literatury
RATOUSKÝ, V. Kniha o nápoji z trávy III. Praha: Green Ways, 2009
VELIŠEK J. Chemie potravin 3. Vydání druhé upravené. Tábor: OSSIS, 2002
DALLEN, Maria. Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem. Praha: Ratio Bona spol. s r.o., 2010
HAGIWARA, Y. Green Barley Essence. McGraw-Hill Professional, 1998
BELITZ H.-D., GROSH W., SCHIEBERLE P. Food Chemistry. Springer-Verlag, 2009
SIMONSOHN, B. Barley Grass Juice: Rejuvenation Elixir and Natural, Healthy Power Drink. Twin Lakes: Lotus Press, 2001
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student potvrdil hodnocení vedoucího diplomové práce, prokázal, že danou problematiku ovládá v potřebném rozsahu a souvislostech. Na otázky oponenta a komise odpovídal věcně, správně, ale méně pohotově.
Otázky komise:
doc. Ing. Miloslava Chovancová CSc.: Proč jste si ke konzumaci vybral právě tuto konkrétní značku?
Mgr. Martina Bučková, Ph.D.: Doporučuje se nápoj k pravidelné konzumaci nebo při akutních zdravotních obtížích? Existuje též forma v tabletách nebo jen prášek k přípravě nápoje?
Ing. Robert Gál, Ph.D.: Jak nápoj ze zelného ječmene chutná? Existuje možnost zlepšení chuti?