V úvodu bakalářské práce se budu zabývat co je vlastně zkratka HACCP, jeho historie a zavádění HACCP (systém). Dále navazující legislativa ČR/EU. Sestavení týmu HACCP, analýza nebezpečí a stanovení CCP. Postup systému HACCP a zajištění zdravotně nezávadných (potravin) a z toho vyplývající ověřování systému HACCP X nedostatky HACCP ? vlastní a konkrétní aplikace, to je základ práce. Závěrem řešení praktických příkladů.
Anotace v angličtině
In opening bachelor thesis will be follow up what is abbreviation HACCP, his history and innovation HACCP system. Distance continue in legislation Czech Republic/European Union. Aassemblage of team HACCP, analysis of danger and determination CCP. An advance system of HACCP and securing in terms of health unsoud food and resultant verification system HACCP X absence of HACCP ? personal and concrete aplications, this is basis of these report. In the end of report resolution practical example.
Klíčová slova
HACCP, legislativa, nebezpečí potravin, zdravotně nezávadné potraviny
Klíčová slova v angličtině
HACCP, legislation, danger of food, in terms of health unsoud food
Rozsah průvodní práce
50
Jazyk
CZ
Anotace
V úvodu bakalářské práce se budu zabývat co je vlastně zkratka HACCP, jeho historie a zavádění HACCP (systém). Dále navazující legislativa ČR/EU. Sestavení týmu HACCP, analýza nebezpečí a stanovení CCP. Postup systému HACCP a zajištění zdravotně nezávadných (potravin) a z toho vyplývající ověřování systému HACCP X nedostatky HACCP ? vlastní a konkrétní aplikace, to je základ práce. Závěrem řešení praktických příkladů.
Anotace v angličtině
In opening bachelor thesis will be follow up what is abbreviation HACCP, his history and innovation HACCP system. Distance continue in legislation Czech Republic/European Union. Aassemblage of team HACCP, analysis of danger and determination CCP. An advance system of HACCP and securing in terms of health unsoud food and resultant verification system HACCP X absence of HACCP ? personal and concrete aplications, this is basis of these report. In the end of report resolution practical example.
Klíčová slova
HACCP, legislativa, nebezpečí potravin, zdravotně nezávadné potraviny
Klíčová slova v angličtině
HACCP, legislation, danger of food, in terms of health unsoud food
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Historie a důvod proč zavádět systém HACCP v potravinářských podnicích.
Postup při zavádění systému HACCP
Aplikace HACCP v potravinářském průmyslu.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Historie a důvod proč zavádět systém HACCP v potravinářských podnicích.
Ing. Radmila Matějíčková - seznámila se svým stanoviskem vedoucího BP. Oponentka Ing. Zita bastlová, DiS. seznámila se stanoviskem oponenta a přednesla otázky optenta:
1. Jak byste zhodnotila dodržování HACCP v českých podnicích?
2. Jaký je Váš názor na zavádění norem BRC a IFS?
Doc. Ing. František Buňka, Ph.D. - v jakém vztahu je systém BRC k ISO 22 000, studentka se odvolává na dva roky neplatnou vyhlášku.
Mgr. Iva Burešová, Ph.D. - používat zavedený systém psaní abstrakt, zlepšit grafickou úpravu tabulek.
Prof. Ing. Mária Angelovičová, Ph.D. - systém HACCP je velmi důležitý, napomáhá zvýšení kvality.
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího bakalářské práce, prokázala, že danou problematiku ovládá v potřebném rozsahu a souvislostech.