V rámci této bakalářské práce byly prostudovány bakterie rodu Lactobacillus spp. Byla provedena rešerše, která shrnuje základní poznatky o těchto bakteriích, jejich využítí v potravinářské výrobě a také jejich vlivu na zdraví a vývoj člověka.
Anotace v angličtině
As part of this work were studied bacteria of the genus Lactobacillus spp. Research was conducted, which summarizes the basic knowledge of these bacteria, their use in food production and their impact on health and human development.
V rámci této bakalářské práce byly prostudovány bakterie rodu Lactobacillus spp. Byla provedena rešerše, která shrnuje základní poznatky o těchto bakteriích, jejich využítí v potravinářské výrobě a také jejich vlivu na zdraví a vývoj člověka.
Anotace v angličtině
As part of this work were studied bacteria of the genus Lactobacillus spp. Research was conducted, which summarizes the basic knowledge of these bacteria, their use in food production and their impact on health and human development.
Využití rodu Lactobacillus sp.při výrobě potravin.
Význam rodu Lactobacillus pro výživu a zdraví.
Zásady pro vypracování
Charakterizace rodu Lactobacillus sp..
Využití rodu Lactobacillus sp.při výrobě potravin.
Význam rodu Lactobacillus pro výživu a zdraví.
Seznam doporučené literatury
[1] Plocková, M., Březina, P., Mikrobiologie mléka a tuku, Praha, Vysoká škola chemicko - technologická v Praze, 1988.
[2] Šilhánková, L., Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology, Praha, Academica, 2008.
[3] Cempírková , R., Lukášová, J., Hejlová, Š., Mikrobiologie potravin, České Budějovice, Jihočeská univerzita, 1997.
[4] Maxa, V., Rada, V., Význam bifidobakterií a bakterií mléčného kvašení pro výživu a zdraví, Praha, ÚZPI, 1996.
Seznam doporučené literatury
[1] Plocková, M., Březina, P., Mikrobiologie mléka a tuku, Praha, Vysoká škola chemicko - technologická v Praze, 1988.
[2] Šilhánková, L., Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology, Praha, Academica, 2008.
[3] Cempírková , R., Lukášová, J., Hejlová, Š., Mikrobiologie potravin, České Budějovice, Jihočeská univerzita, 1997.
[4] Maxa, V., Rada, V., Význam bifidobakterií a bakterií mléčného kvašení pro výživu a zdraví, Praha, ÚZPI, 1996.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prokázala velmi dobré znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Vystoupení bylo jisté a přesvědčivé. Na otázky reagovala věcně správně, ale méně pohotově.
Otázky komise:
doc. Ing. Miloslava Chovancová CSc.: Jaký je Výš názor na reklamy typu "Lactobacillus imunitas"?
Mgr. Martina Bučková, Ph.D.: Znáte další využití rodu Lactobacillus v průmyslu mimo potravinářství?