Diplomová práce je zaměřena na průzkum v oblasti výroby bezlepkového pečiva, především cukrářských výrobků v letech 2006-2011 na střední škole. Součástí práce je ekonomická analýza vývoje ceny a dotazník, kde bylo zjišťováno, jaký byl o tyto výrobky zájem mezi spotřebiteli.
Annotation in English
This thesis describes the economic progress and technological approaches in production of gluten-free cakes in high school in period 2006-2011. The differences in price and changes in product range were analysed using economic data. The questionnaire was used to show interest in buying gluten-free bread.
Diplomová práce je zaměřena na průzkum v oblasti výroby bezlepkového pečiva, především cukrářských výrobků v letech 2006-2011 na střední škole. Součástí práce je ekonomická analýza vývoje ceny a dotazník, kde bylo zjišťováno, jaký byl o tyto výrobky zájem mezi spotřebiteli.
Annotation in English
This thesis describes the economic progress and technological approaches in production of gluten-free cakes in high school in period 2006-2011. The differences in price and changes in product range were analysed using economic data. The questionnaire was used to show interest in buying gluten-free bread.
I. Teoretická část
Zpracujte problematiku celiakie a bezlepkové diety
Doplňte přehled obilovin vhodných pro výrobu bezlepkového pečiva
Teorie výroby bezlepkových zákusků
II. Praktická část
Zpracování údajů o výrobě bezlepkových zákusků a sladkého pečiva
Formou dotazníku shromáždit údaje o poptávce a spotřebě těchto produktů
Research Plan
I. Teoretická část
Zpracujte problematiku celiakie a bezlepkové diety
Doplňte přehled obilovin vhodných pro výrobu bezlepkového pečiva
Teorie výroby bezlepkových zákusků
II. Praktická část
Zpracování údajů o výrobě bezlepkových zákusků a sladkého pečiva
Formou dotazníku shromáždit údaje o poptávce a spotřebě těchto produktů
Recommended resources
KOHOUT, P. Diagnostika a léčba celiakie. Interní Med. 2006 (7 a 8), s. 324-326.
SVAČINA, Š. Klinická dietologie: Dieta při celiakii. Praha: Grada Publishing, 2008, s. 215-217. ISBN 978-80-247-2256-6.
KOHOUT, P. Novinky v bezlepkové dietě. Interní Med. 2008, 10(3), s. 113-116.
PETR, J., CAPOUCHOVÁ, I., KALINOVÁ, J. Alternativní plodiny, pseudocereálie a produkty ekologického zemědělství. In Prugar, J. (Ed.) Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. Praha 2008, 327 s. ISBN 978-80-86576-28-2.
PŘÍHODA, J., HUMPOLÍKOVÁ, P., NOVOTNÁ, D. Základy pekárenské technologie. Praha, Pekař a cukrář s.r.o, 2003. s. 27-38. ISBN 80-902922-1-6.
Recommended resources
KOHOUT, P. Diagnostika a léčba celiakie. Interní Med. 2006 (7 a 8), s. 324-326.
SVAČINA, Š. Klinická dietologie: Dieta při celiakii. Praha: Grada Publishing, 2008, s. 215-217. ISBN 978-80-247-2256-6.
KOHOUT, P. Novinky v bezlepkové dietě. Interní Med. 2008, 10(3), s. 113-116.
PETR, J., CAPOUCHOVÁ, I., KALINOVÁ, J. Alternativní plodiny, pseudocereálie a produkty ekologického zemědělství. In Prugar, J. (Ed.) Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. Praha 2008, 327 s. ISBN 978-80-86576-28-2.
PŘÍHODA, J., HUMPOLÍKOVÁ, P., NOVOTNÁ, D. Základy pekárenské technologie. Praha, Pekař a cukrář s.r.o, 2003. s. 27-38. ISBN 80-902922-1-6.
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
graphs, tables
Taken from the library
No
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
Vedoucí DP - Mgr. Iva Burešová Ph.D. ? seznámila se svým hodnocením DP
Oponent DP ? ing. Dvořáková P. ? přečetla posudek a seznámila s jeho zněním komisi
Studentka potvrdila hodnocení oponenta práce.Prokázala velmi dobré znalosti teoretických zásad studované problematiky. K obhajobě diplomové práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.