Cílem diplomové práce bylo rozšířit přehled o způsobu, úrovni a koncepci stravování vězňů ve stravovacích zařízeních Vězeňské služby ČR. Práce se zabývá systémem stravování jednotlivých kategorií strávníků s ohledem na stanovené finančních náležitostí stravy a plnění stanovených nutričních hodnot, včetně doporučených dávek potravin.
Práce se rovněž zabývá skladbou strávníků, stravovacími návyky vězňů a jejich možným vývojem v důsledku vlivu systému stravování v zařízeních Vězeňské služby ČR. Součástí práce je také dotazníkový průzkum, zaměřený na porovnání stravovacích návyků před výkonem trestu a v současnosti.
Anotace v angličtině
The aim of the thesis was to enlarge the summary of the method, level and concept of pris-oners? alimentation in the food facilities of the Prison Service of the Czech Republic. The thesis deals with the alimentation system of individual categories of consumers with regard to determined financial proprieties of food and the fulfillment of determined nutritional values, incl. recommended portions of food.
The thesis also deals with the structure of consumers, eating habits of prisoners and their possible development as the result of the alimentation system in the food facilities of the Prison Service of the Czech Republic. An integral part of the thesis is questionnaire re-search aimed at a comparison of eating habits prior to execution of a punishment and in the presence.
Cílem diplomové práce bylo rozšířit přehled o způsobu, úrovni a koncepci stravování vězňů ve stravovacích zařízeních Vězeňské služby ČR. Práce se zabývá systémem stravování jednotlivých kategorií strávníků s ohledem na stanovené finančních náležitostí stravy a plnění stanovených nutričních hodnot, včetně doporučených dávek potravin.
Práce se rovněž zabývá skladbou strávníků, stravovacími návyky vězňů a jejich možným vývojem v důsledku vlivu systému stravování v zařízeních Vězeňské služby ČR. Součástí práce je také dotazníkový průzkum, zaměřený na porovnání stravovacích návyků před výkonem trestu a v současnosti.
Anotace v angličtině
The aim of the thesis was to enlarge the summary of the method, level and concept of pris-oners? alimentation in the food facilities of the Prison Service of the Czech Republic. The thesis deals with the alimentation system of individual categories of consumers with regard to determined financial proprieties of food and the fulfillment of determined nutritional values, incl. recommended portions of food.
The thesis also deals with the structure of consumers, eating habits of prisoners and their possible development as the result of the alimentation system in the food facilities of the Prison Service of the Czech Republic. An integral part of the thesis is questionnaire re-search aimed at a comparison of eating habits prior to execution of a punishment and in the presence.
I. Teoretická část
Stravovací návyky vězněných osob v ČR
Kategorie strávníků
Doporučené výživové dávky
Skladba stravy v zařízeních VS ČR
Stravovací návyky
II. Praktická část
Vliv stravování vězněných osob na jejich stravovací návyky
Dotazník
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Stravovací návyky vězněných osob v ČR
Kategorie strávníků
Doporučené výživové dávky
Skladba stravy v zařízeních VS ČR
Stravovací návyky
II. Praktická část
Vliv stravování vězněných osob na jejich stravovací návyky
Dotazník
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu
Seznam doporučené literatury
NGŘ VS ČR č.11/2009, kterým se mnění NGŘ č. 4/2008 o stravování ve VS ČR
ELFMARK.Z.Stravování v zařízeních Vězeňské služby ČR [Diplomová práce],Zlín:Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně,Fakulta technologická,Zlín,2010.
HARUN,K.,M.,Y., Understandingthe Brain and Its Development: A Chemical Aproac3h(Hardcover),eng.,World Scientific Publisching Co pte Ltd,illustrated edition(30 Oct 1989),382 pp.ISBN-10:9971507560.
FRAŇKOVÁ,S.,Vliv výživy na chování a prožívání.Čs.Psychologie.34,2006. ISSN 1801-5999.
Seznam doporučené literatury
NGŘ VS ČR č.11/2009, kterým se mnění NGŘ č. 4/2008 o stravování ve VS ČR
ELFMARK.Z.Stravování v zařízeních Vězeňské služby ČR [Diplomová práce],Zlín:Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně,Fakulta technologická,Zlín,2010.
HARUN,K.,M.,Y., Understandingthe Brain and Its Development: A Chemical Aproac3h(Hardcover),eng.,World Scientific Publisching Co pte Ltd,illustrated edition(30 Oct 1989),382 pp.ISBN-10:9971507560.
FRAŇKOVÁ,S.,Vliv výživy na chování a prožívání.Čs.Psychologie.34,2006. ISSN 1801-5999.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc. -Jakou teplotu by měl mít teplý pokrm při výdeji?
Doc. Ing. Pavel Valášek, CSc.- jak jste si ověřoval údaje uvedené respondenty v dotaznících.
Student potvrdil hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázal hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky. K obhajobě diplomové práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.