Cílem této bakalářské práce bylo zjistit závislost mezi viskozitou tekutého média a množstvím produkovaného extracelulárního polysacharidu (dextranu) při kultivaci kultury Leuconostoc garlicum PR. Dalším cílem byla spolupráce s laboratoří fyzikální chemie na FT UTB ve Zlíně, kde byly vzorky získaného dextran podrobeny sérii speciálních analýz.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor thesis was to find out the dependence between viscosity of the liquid medium and the amount of produced extracellular polysaccharide (dextran) during cultivation of the Leuconostoc garlicum strain PR. In collaboration with the laboratory of physical chemisty at FT UTB in Zlin, the gained dextran sample were put to the series of special analysis.
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit závislost mezi viskozitou tekutého média a množstvím produkovaného extracelulárního polysacharidu (dextranu) při kultivaci kultury Leuconostoc garlicum PR. Dalším cílem byla spolupráce s laboratoří fyzikální chemie na FT UTB ve Zlíně, kde byly vzorky získaného dextran podrobeny sérii speciálních analýz.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor thesis was to find out the dependence between viscosity of the liquid medium and the amount of produced extracellular polysaccharide (dextran) during cultivation of the Leuconostoc garlicum strain PR. In collaboration with the laboratory of physical chemisty at FT UTB in Zlin, the gained dextran sample were put to the series of special analysis.
1. Odzkoušejte kultivaci uvedené kultury v tekutém médiu se sacharosou.
2. Proveďte sérii kultivací této kultury a zaznamenávejte viskositu média v průběhu kultivace, isolujte produkovaný dextran a sledujte jeho množství vytvářené v průběhu kultivace.
3. Získané dávky dextranu přečistěte a připravte jeho vzorky pro další speciální analýzy.
4. Získané výsledky zpracujte přehlednou formou a odevzdejte v řádném termínu v tištěné i elektronické podobě.
Zásady pro vypracování
1. Odzkoušejte kultivaci uvedené kultury v tekutém médiu se sacharosou.
2. Proveďte sérii kultivací této kultury a zaznamenávejte viskositu média v průběhu kultivace, isolujte produkovaný dextran a sledujte jeho množství vytvářené v průběhu kultivace.
3. Získané dávky dextranu přečistěte a připravte jeho vzorky pro další speciální analýzy.
4. Získané výsledky zpracujte přehlednou formou a odevzdejte v řádném termínu v tištěné i elektronické podobě.
Seznam doporučené literatury
Odborná literatura věnovaná produkci dextranu u rodu Leuconostoc
a dále zejména práce Hlavoňová E.: Studium produkce a vlastnosti vybraných bakteriálních exopolymerů, Doktorská práce, FT UTB ve Zlíně, 2011.
Seznam doporučené literatury
Odborná literatura věnovaná produkci dextranu u rodu Leuconostoc
a dále zejména práce Hlavoňová E.: Studium produkce a vlastnosti vybraných bakteriálních exopolymerů, Doktorská práce, FT UTB ve Zlíně, 2011.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student odpověděl na dotazy uvedené v recenzním posudku a odpověděl na dotazy, které mu položili členové komise.