Cílem diplomové práce je analýza současné situace a porovnání s variantami návrhu na zvýšení atraktivity hotelu. V celoročním provozu jsem se zaměřil především na mimo sezónní období. Zjistil jsem, že většině onemocnění může člověk předcházet zdravou výživou a pravidelnou pohybovou aktivitou. Zájem o prevenci onemocnění a zdravý životní styl je rostoucí a v dalších letech bude pro hosty atraktivnější než doposud. Z několika variant jsem tedy vybral předložený návrh, který představuje optimalizaci týdenního jídelního lístku v kombinaci s fyzickou aktivitou. Přihlížel jsem k plnění výživových dávek ve skupině zá-kladních živin, vitaminů, minerálií a bioaktivních faktorů, stejně tak jsem se zaměřil na gastronomickou kvalitu stravy a různorodost aktivit týdenního pobytu. Výsledné hodnoty ukázaly, že současná strava v hotelu vykazuje především nadměrný příjem energie, nízký obsah vitaminu C a vlákniny. Rovněž pestrost stravy a sortiment pokrmů neodpovídá moderním trendům výživy a gastronomie. Závěry ukázaly, že z ekonomického i výživového hlediska je pro hosta nejvýhodnější navrhovaný týdenní pobyt. Získané poznatky jsem vyu-žil pro tvorbu marketingové strategie sledovaného podniku.
Anotace v angličtině
The principal aim is to analyse present situation and comparison with suggestions to increa-ce atractivity of the hotel. In the whole year season has been off-season period main target. I found out, that the most of illnesses you can avoid with diversity food and regular physical activity. Interested in illness-prevention and healthy life style is growing and in the future will be more atractive than sofar. From all the variety I have chosen presented project, which presents optimalization of the week menu in combination with physical activity. I tended to fill the nourishment rates including basic nutrients, vitamins, minerals and bioactiv factors, as long as gastro-quality and diversity of activity during the week stay. I found out, that the present nourishment at the hotel shows mainly oversize energetic intake, low vit C. and fibers amount. Also food variety mismatches modern trends of gastronomy and nou-rishment. The results show, that from economic and nourishment point of view is the best suggested week stay. I used findings to work out marketing strategy of the company under consideration.
Klíčová slova
hotel, výživa, zdravý životní styl, obsazenost
Klíčová slova v angličtině
hotel, nourishment, healthy life-style, occupancy
Rozsah průvodní práce
97
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem diplomové práce je analýza současné situace a porovnání s variantami návrhu na zvýšení atraktivity hotelu. V celoročním provozu jsem se zaměřil především na mimo sezónní období. Zjistil jsem, že většině onemocnění může člověk předcházet zdravou výživou a pravidelnou pohybovou aktivitou. Zájem o prevenci onemocnění a zdravý životní styl je rostoucí a v dalších letech bude pro hosty atraktivnější než doposud. Z několika variant jsem tedy vybral předložený návrh, který představuje optimalizaci týdenního jídelního lístku v kombinaci s fyzickou aktivitou. Přihlížel jsem k plnění výživových dávek ve skupině zá-kladních živin, vitaminů, minerálií a bioaktivních faktorů, stejně tak jsem se zaměřil na gastronomickou kvalitu stravy a různorodost aktivit týdenního pobytu. Výsledné hodnoty ukázaly, že současná strava v hotelu vykazuje především nadměrný příjem energie, nízký obsah vitaminu C a vlákniny. Rovněž pestrost stravy a sortiment pokrmů neodpovídá moderním trendům výživy a gastronomie. Závěry ukázaly, že z ekonomického i výživového hlediska je pro hosta nejvýhodnější navrhovaný týdenní pobyt. Získané poznatky jsem vyu-žil pro tvorbu marketingové strategie sledovaného podniku.
Anotace v angličtině
The principal aim is to analyse present situation and comparison with suggestions to increa-ce atractivity of the hotel. In the whole year season has been off-season period main target. I found out, that the most of illnesses you can avoid with diversity food and regular physical activity. Interested in illness-prevention and healthy life style is growing and in the future will be more atractive than sofar. From all the variety I have chosen presented project, which presents optimalization of the week menu in combination with physical activity. I tended to fill the nourishment rates including basic nutrients, vitamins, minerals and bioactiv factors, as long as gastro-quality and diversity of activity during the week stay. I found out, that the present nourishment at the hotel shows mainly oversize energetic intake, low vit C. and fibers amount. Also food variety mismatches modern trends of gastronomy and nou-rishment. The results show, that from economic and nourishment point of view is the best suggested week stay. I used findings to work out marketing strategy of the company under consideration.
Klíčová slova
hotel, výživa, zdravý životní styl, obsazenost
Klíčová slova v angličtině
hotel, nourishment, healthy life-style, occupancy
Zásady pro vypracování
Marketingová studie délky pobytu
Nabídka relaxačních procedur konkrétního hotelu
Energetické bilance pobytu
Sestavení výživové rovnováhy (příjem a výdej v průběhu pobytu)
Sestavení jídelníčku na základě výživových hodnot
Komentář k sestavení jídelníčku (zdůvodnění volby jednotlivých jídel)
Vytvoření nabídkového letáku pro konkrétní hotel
Zásady pro vypracování
Marketingová studie délky pobytu
Nabídka relaxačních procedur konkrétního hotelu
Energetické bilance pobytu
Sestavení výživové rovnováhy (příjem a výdej v průběhu pobytu)
Sestavení jídelníčku na základě výživových hodnot
Komentář k sestavení jídelníčku (zdůvodnění volby jednotlivých jídel)
Vytvoření nabídkového letáku pro konkrétní hotel
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího práce
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího práce
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Klasifikace - vedoucí: B-velmi dobře
Klasifikace - oponent: D-uspokojivě
Hrabě: Sníme ročně 2,5 až 4 kg chemických látek ročně? O jaké látky se jedná? Co je to DDT a k čemu se používalo? Jak sójové potraviny chrání před rakovinou tlustého střeva?
Hoza: Jak je možné upravit prostředí tlustého střeva?
student odpověděl na otázky dobře. Vyjadřoval se správně, ne však přesně.