Při zpracování masa je důležité zajistit jeho kvalitu a minimální senzorické a nutriční vlastnosti. V diplomové práci bude proveden mikrobiologický rozbor strojně odděleného vepřového a drůbežího masa. Bude sledována dynamika růstu mikroorganismů na mase skladovaném při pokojové a při chladničkové teplotě a stanoveny některé indikátorové skupiny mikroorganismů. Dále pak budou sledovány účinky monoacylglycerolů a některých emulgačních látek na strojně oddělené maso.
Anotace v angličtině
It is important to ensure a quality and minimal sensorial and nutritional properties in the meat processing. It will be performed a microbiological analysis of mechanically separated poultry and pork meat in diploma work. It will be also monitored a dynamism of microor-ganism´s growth and a difference in a meat storage at indoor and refrigarator temperature. It will be determined some indicator groups of microorganisms and it will be monitored the effects of monoacylglycerols to microorganisms by mechanically separated meat in face of its durability.
Při zpracování masa je důležité zajistit jeho kvalitu a minimální senzorické a nutriční vlastnosti. V diplomové práci bude proveden mikrobiologický rozbor strojně odděleného vepřového a drůbežího masa. Bude sledována dynamika růstu mikroorganismů na mase skladovaném při pokojové a při chladničkové teplotě a stanoveny některé indikátorové skupiny mikroorganismů. Dále pak budou sledovány účinky monoacylglycerolů a některých emulgačních látek na strojně oddělené maso.
Anotace v angličtině
It is important to ensure a quality and minimal sensorial and nutritional properties in the meat processing. It will be performed a microbiological analysis of mechanically separated poultry and pork meat in diploma work. It will be also monitored a dynamism of microor-ganism´s growth and a difference in a meat storage at indoor and refrigarator temperature. It will be determined some indicator groups of microorganisms and it will be monitored the effects of monoacylglycerols to microorganisms by mechanically separated meat in face of its durability.
V teoretické části zpracujte literární rešerši týkající se charakteristiky a složení strojně odděleného vepřového a drůbežího masa a srovnejte jejich vlastnosti, popř. i s jinými druhy mas. Dále se v teoretické části zabývejte různými vlivy působícími na jakost strojně opracovaného masa.
V praktické části proveďte sledování dynamiky růstu mikroorganizmů na strojně odděleném mase, které bylo skladováno při různých teplotách. Sledujte vliv látek, které by mohly pomoci k prodloužení údržnosti strojně odděleného masa.
Na základě teoretické části a výsledků praktické části formulujte návrhy a doporučení týkající se podmínek uchování strojně odděleného masa. Zhodnoťte využitelnost aplikovaných látek pro ochranu strojně odděleného masa.
Zásady pro vypracování
V teoretické části zpracujte literární rešerši týkající se charakteristiky a složení strojně odděleného vepřového a drůbežího masa a srovnejte jejich vlastnosti, popř. i s jinými druhy mas. Dále se v teoretické části zabývejte různými vlivy působícími na jakost strojně opracovaného masa.
V praktické části proveďte sledování dynamiky růstu mikroorganizmů na strojně odděleném mase, které bylo skladováno při různých teplotách. Sledujte vliv látek, které by mohly pomoci k prodloužení údržnosti strojně odděleného masa.
Na základě teoretické části a výsledků praktické části formulujte návrhy a doporučení týkající se podmínek uchování strojně odděleného masa. Zhodnoťte využitelnost aplikovaných látek pro ochranu strojně odděleného masa.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího DP.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího DP.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Klasifikace - vedoucí: A-výborně
klasifikace - oponent: B-velmi dobře
Kopec: Čím se liší mikrobiologie SOM od masa? Proč?
Valášek: Jak se stavíte k SOM jako spotřebitel?
Krejčí: Co je chladničková teplota?
Janiš: Jak jste aplikovala MAG?
Studentka odpovídala přesně a většinou jednoznačně. Celkově odpovídala velmi dobře.