Bakalářská práce se zabývá cereáliemi, jejich složením a nejvýznamnějšími obilovinami. Dále je pozornost věnována možnostem stanovení jejich antioxidační aktivity se zaměřením na metodu ABTS, uvedeno je i stanoveni antioxidační aktivity v oblasti cereálních
a potravinářských technologií.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with cereals, their structure and the best known kinds of cereals. It is focused mainly on their antioxidant activity, especially the ABTS method. It also indicates the appropriate antioxidant activity in the field of cereal and food industry technologies.
Klíčová slova
cereálie, antioxidační aktivita, ABTS
Klíčová slova v angličtině
cereals, antioxidant activity, ABTS
Rozsah průvodní práce
47 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá cereáliemi, jejich složením a nejvýznamnějšími obilovinami. Dále je pozornost věnována možnostem stanovení jejich antioxidační aktivity se zaměřením na metodu ABTS, uvedeno je i stanoveni antioxidační aktivity v oblasti cereálních
a potravinářských technologií.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with cereals, their structure and the best known kinds of cereals. It is focused mainly on their antioxidant activity, especially the ABTS method. It also indicates the appropriate antioxidant activity in the field of cereal and food industry technologies.
Klíčová slova
cereálie, antioxidační aktivita, ABTS
Klíčová slova v angličtině
cereals, antioxidant activity, ABTS
Zásady pro vypracování
Charakterizace a princip ABTS metody pro stanovení antioxidační aktivity.
Další možnosti stanovení antioxidační aktivity v potravinách.
Využití ABTS metody v oblasti potravinářství, cereálií a cereálních technologií.
Zásady pro vypracování
Charakterizace a princip ABTS metody pro stanovení antioxidační aktivity.
Další možnosti stanovení antioxidační aktivity v potravinách.
Využití ABTS metody v oblasti potravinářství, cereálií a cereálních technologií.
Seznam doporučené literatury
[1] KUČEROVÁ, J. Technologie cereálií, Mendelova zemědělnická a lesnická univerzita v Brně, Brno 2004.
[2] PRUGAR, J. Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí, VÚPS,
Praha 2008.
[3] SERPEN, A., GOKMEN, V., PELLEGRINI, N., FOGLIANO, V. Direct measurement of the total antioxidant capacity of cereal products, Journal Of Cereal Science, 2008.
[4] RE, R., PELLEGRINI, N., PROTEGGENTE, A., PANNALA, A., YANG, M., RICE-EVANS, C. Antioxidant activity applying improved ABTS radical cation decolorization assay, Free Radical Biology & Medicine, 1999.
Seznam doporučené literatury
[1] KUČEROVÁ, J. Technologie cereálií, Mendelova zemědělnická a lesnická univerzita v Brně, Brno 2004.
[2] PRUGAR, J. Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí, VÚPS,
Praha 2008.
[3] SERPEN, A., GOKMEN, V., PELLEGRINI, N., FOGLIANO, V. Direct measurement of the total antioxidant capacity of cereal products, Journal Of Cereal Science, 2008.
[4] RE, R., PELLEGRINI, N., PROTEGGENTE, A., PANNALA, A., YANG, M., RICE-EVANS, C. Antioxidant activity applying improved ABTS radical cation decolorization assay, Free Radical Biology & Medicine, 1999.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázala hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky.Na doplňující otázky reagovala správně.