Bakalářská práce je zaměřena na fenolické sloučeniny, jež jsou obsaženy v obilovinách a jejich význam. Jsou zde uvedeny možné metody stanovení těchto látek a blíže je popsáno jejich stanovení pomocí Folin-Ciocalteuova činidla.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis is focused on the phenolic compounds, which are contained in cereals and their significance. There are possible methods of determination these substances
and determination by the Folin-Ciocalteu reagent is described closer.
Bakalářská práce je zaměřena na fenolické sloučeniny, jež jsou obsaženy v obilovinách a jejich význam. Jsou zde uvedeny možné metody stanovení těchto látek a blíže je popsáno jejich stanovení pomocí Folin-Ciocalteuova činidla.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis is focused on the phenolic compounds, which are contained in cereals and their significance. There are possible methods of determination these substances
and determination by the Folin-Ciocalteu reagent is described closer.
Charakterizace složení obilovin, fenolické látky, jejich dělení a význam.
Princip stanovení fenolických látek pomocí Folinova činidla.
Jiné analytické metody pro stanovení fenolických látek.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakterizace složení obilovin, fenolické látky, jejich dělení a význam.
Princip stanovení fenolických látek pomocí Folinova činidla.
Jiné analytické metody pro stanovení fenolických látek.
Seznam doporučené literatury
[1] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 1, 1. vydání, OSSIS, Tábor 1999.
[2] DYKES, L., ROONEY, L. W. Phenolic compounds in cereal grains and their health benefits, Cereal Foods World 2007.
[3] KOPÁČOVÁ, O. Trendy ve zpracování cereálií s přihlédnutím zejména k celozrnným výrobkům, Ústav zemědělských a potravinářských informací, Praha 2006.
[4] PŘÍHODA, J., SKŘIVAN, P., HRUŠKOVÁ, M. Cereální, chemie a technologie I: Cereální chemie, mlýnská technologie, technologie výroby těstovin, 1. vydání, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze 2004, Praha 2004.
Seznam doporučené literatury
[1] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 1, 1. vydání, OSSIS, Tábor 1999.
[2] DYKES, L., ROONEY, L. W. Phenolic compounds in cereal grains and their health benefits, Cereal Foods World 2007.
[3] KOPÁČOVÁ, O. Trendy ve zpracování cereálií s přihlédnutím zejména k celozrnným výrobkům, Ústav zemědělských a potravinářských informací, Praha 2006.
[4] PŘÍHODA, J., SKŘIVAN, P., HRUŠKOVÁ, M. Cereální, chemie a technologie I: Cereální chemie, mlýnská technologie, technologie výroby těstovin, 1. vydání, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze 2004, Praha 2004.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prokázala hluboké znalosti dané problematiky a schopnost je chápat v širokých souvislostech. Na otázky vedoucího a oponenta odpověděla výstižně. Vystoupení bylo jisté. Na doplňující otázky reagovala správně.