Bakalářská práce je zaměřena na faktory ovlivňující jakost masa. Mezi primární faktory ovlivňující jakost masa se řadí předporážková manipulace se zvířaty, jateční opracování a bourání masa. Sekundární faktory ovlivňující jakost masa zahrnují povrchové ošetření masa, balení masa a skladovací podmínky. Při dodržování správných hygienických a technologických postupů se tak může docílit zvýšení údržnosti masa.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis is focused on the factors affecting quality of meat. The most of primary factors affecting quality of meat rank pre-slaughtering manipulation with animals, slaughtering and cutting. Secondary factors affecting quality of meat include surface traetment of meat, packaging of meat and shelf life. Increased the shelf life of meat can be achieved by technological procedures and regular hygienic conditions.
Klíčová slova
maso, jatečné zvíře, jateční opracování, údržnost
Klíčová slova v angličtině
meat, animals for slaughter, slaughter, shelf life
Rozsah průvodní práce
37 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce je zaměřena na faktory ovlivňující jakost masa. Mezi primární faktory ovlivňující jakost masa se řadí předporážková manipulace se zvířaty, jateční opracování a bourání masa. Sekundární faktory ovlivňující jakost masa zahrnují povrchové ošetření masa, balení masa a skladovací podmínky. Při dodržování správných hygienických a technologických postupů se tak může docílit zvýšení údržnosti masa.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis is focused on the factors affecting quality of meat. The most of primary factors affecting quality of meat rank pre-slaughtering manipulation with animals, slaughtering and cutting. Secondary factors affecting quality of meat include surface traetment of meat, packaging of meat and shelf life. Increased the shelf life of meat can be achieved by technological procedures and regular hygienic conditions.
Klíčová slova
maso, jatečné zvíře, jateční opracování, údržnost
Klíčová slova v angličtině
meat, animals for slaughter, slaughter, shelf life
Zásady pro vypracování
Zpracujte literární rešerši na zadané téma. Popište primární faktory ovlivňující údržnost masa (jatečné opracování a bourání), sekundární faktory (povrchové ošetření, balení masa, skladovací podmínky).
Zásady pro vypracování
Zpracujte literární rešerši na zadané téma. Popište primární faktory ovlivňující údržnost masa (jatečné opracování a bourání), sekundární faktory (povrchové ošetření, balení masa, skladovací podmínky).
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Klasifikace - vedoucí: A-výborně
klasifikace - oponent: A-výborně
Valášek: Jaké jsou příklady použití chemického omračování jatečných zvířat?
Obenrauch: Jaká je teplota v mrazírenském skladu?
Hrabě: Existuje legislativní předpis pro uskladnění masa?
Studentka vystupovala jistě a zodpověděla položené otázky.