Hlavní část této bakalářské práce pojednává o polotovarech ovoce a zeleniny pro mimosezónní zpracování. Práce obsahuje rozdělení a složení ovoce a zeleniny, dále vhodnost jednotlivých druhů ovoce a zeleniny pro konzervování. Zvláštní pozornost je věnována výrobě a použití moderních polotovarů, které omezují zdravotní rizika. Jsou to např. mrazírenské a biologicky stabilizované polotovary, polotovary s aseptickým uchováváním.
Anotace v angličtině
The main part of this work deals with the preparations of vegetables and fruitout of processing season. The work includes the distribution and composition of fruit and vegetables, the suitability of fruits and vegetables for canning. Particular attention is devoted to the manufacture and use of modern preparations, which reduce health risks. These are such. reefer and biologically stable stock,semi-aseptic storage.
Klíčová slova
ovoce, zelenina, polotovar
Klíčová slova v angličtině
fruits, vegetables, semi-finishe
Rozsah průvodní práce
54 s. (12 711 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Hlavní část této bakalářské práce pojednává o polotovarech ovoce a zeleniny pro mimosezónní zpracování. Práce obsahuje rozdělení a složení ovoce a zeleniny, dále vhodnost jednotlivých druhů ovoce a zeleniny pro konzervování. Zvláštní pozornost je věnována výrobě a použití moderních polotovarů, které omezují zdravotní rizika. Jsou to např. mrazírenské a biologicky stabilizované polotovary, polotovary s aseptickým uchováváním.
Anotace v angličtině
The main part of this work deals with the preparations of vegetables and fruitout of processing season. The work includes the distribution and composition of fruit and vegetables, the suitability of fruits and vegetables for canning. Particular attention is devoted to the manufacture and use of modern preparations, which reduce health risks. These are such. reefer and biologically stable stock,semi-aseptic storage.
Klíčová slova
ovoce, zelenina, polotovar
Klíčová slova v angličtině
fruits, vegetables, semi-finishe
Zásady pro vypracování
Popiště stručně historii ovoce a zeleniny.
Shrňte přehledně chemické složení ovoce a zeleniny.
Zevrubně vysvětlete co jsou polotovary z ovoce a zeleniny a popište jejich výrobu.
Zaměřte se na polotovary, vyrobené s uplatněním moderních technologií
Zásady pro vypracování
Popiště stručně historii ovoce a zeleniny.
Shrňte přehledně chemické složení ovoce a zeleniny.
Zevrubně vysvětlete co jsou polotovary z ovoce a zeleniny a popište jejich výrobu.
Zaměřte se na polotovary, vyrobené s uplatněním moderních technologií
Seznam doporučené literatury
[1] KYZLINK, V. Principles of food preservation,ELSEVIER
Amsterdam-Oxford-New York-Tokyo 1990.
[2] ZEUTHEN, P., SORENSEN, B. Food Preservation Technique., Woodhead
Publishing, 2003.
[3] FRANCIS, FREDERICK J. Wiley Encyclopedia of Food Science and
Technology (2nd Edition), John Wiley & Sons, 1999.
[4] DRDÁK M. Technológia rastlinných neúdržných potravín, Alfa Bratislava 1989.
Seznam doporučené literatury
[1] KYZLINK, V. Principles of food preservation,ELSEVIER
Amsterdam-Oxford-New York-Tokyo 1990.
[2] ZEUTHEN, P., SORENSEN, B. Food Preservation Technique., Woodhead
Publishing, 2003.
[3] FRANCIS, FREDERICK J. Wiley Encyclopedia of Food Science and
Technology (2nd Edition), John Wiley & Sons, 1999.
[4] DRDÁK M. Technológia rastlinných neúdržných potravín, Alfa Bratislava 1989.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student potvrdil hodnocení vedoucího diplomové práce, prokázal, že danou problematiku ovládá v potřebném rozsahu a souvislostech. Na otázky vedoucího, oponenta a komise odpovídal věcně, správně, ale méně pohotově.