Ovoce a zelenina jsou pro lidskou výživu nepostradatelné. Tato práce je zaměřena na roz-dělení ovoce a zeleniny a jejich chemického složení. Nejexponovanějšími metodami kon-zervace ovoce a zeleniny se zaměřením na moderní metody, jejichž cílem je co nejšetrnějším způsobem prodloužit uchovatelnost v nejpřirozenějším stavu. A popis jednotlivých konzervárenských výrobků ovoce a zeleniny.
Anotace v angličtině
Fruit and vegetables are for human noutrishment indispensable. In this thesis I have fo-cused on splits of fruits and vegetables and their chemical composition. Most exposed me-thods of conservation fruit and vegetable with focus on modern methods which target is using most gentle way to improve their keeping them in the most natural condition. And description of canning product of fruit and vegetables
Klíčová slova
ovoce a zelenina, chemické složení, konzervace, konzervárenské výrobky
Klíčová slova v angličtině
fruit and vegetable, chemical composition, conservation, canning manufactures
Rozsah průvodní práce
60 s
Jazyk
CZ
Anotace
Ovoce a zelenina jsou pro lidskou výživu nepostradatelné. Tato práce je zaměřena na roz-dělení ovoce a zeleniny a jejich chemického složení. Nejexponovanějšími metodami kon-zervace ovoce a zeleniny se zaměřením na moderní metody, jejichž cílem je co nejšetrnějším způsobem prodloužit uchovatelnost v nejpřirozenějším stavu. A popis jednotlivých konzervárenských výrobků ovoce a zeleniny.
Anotace v angličtině
Fruit and vegetables are for human noutrishment indispensable. In this thesis I have fo-cused on splits of fruits and vegetables and their chemical composition. Most exposed me-thods of conservation fruit and vegetable with focus on modern methods which target is using most gentle way to improve their keeping them in the most natural condition. And description of canning product of fruit and vegetables
Klíčová slova
ovoce a zelenina, chemické složení, konzervace, konzervárenské výrobky
Klíčová slova v angličtině
fruit and vegetable, chemical composition, conservation, canning manufactures
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Stručně charakterizujte ovoce a zeleninu
Popište chemické složení ovoce a zeleniny
Uveďte nejexponovanější metody konzervace ovoce a zeleniny se zaměřením na moderní metody
Popište konzervárenské výrobky ovoce a zeleniny a jejich uplatnění v lidské výživě
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Stručně charakterizujte ovoce a zeleninu
Popište chemické složení ovoce a zeleniny
Uveďte nejexponovanější metody konzervace ovoce a zeleniny se zaměřením na moderní metody
Popište konzervárenské výrobky ovoce a zeleniny a jejich uplatnění v lidské výživě
Seznam doporučené literatury
[1]KYZLINK, V.: /Principles of food preservation/,ELSEVIER
Amsterdam-Oxford-New York-Tokyo 1990, ISBN 0-444-98844-0.
[2]ZEUTHEN, P., SORENSEN, B.: /Food Preservation Techniques/., Woodhead
Publishing, 2003, 613 pp., ISBN 978-1-85573-530-9.
[3]FRANCIS, FREDERICK J., /Wiley Encyclopedia of Food Science and
Technology (2nd Edition),/ John Wiley & Sons, 1999, 2816 pp., ISBN
978-0-471-19285-5.
[4]DRDAK, M.: /Technologia rastlinných neudržných potravin/, Bratislava 1989.
Seznam doporučené literatury
[1]KYZLINK, V.: /Principles of food preservation/,ELSEVIER
Amsterdam-Oxford-New York-Tokyo 1990, ISBN 0-444-98844-0.
[2]ZEUTHEN, P., SORENSEN, B.: /Food Preservation Techniques/., Woodhead
Publishing, 2003, 613 pp., ISBN 978-1-85573-530-9.
[3]FRANCIS, FREDERICK J., /Wiley Encyclopedia of Food Science and
Technology (2nd Edition),/ John Wiley & Sons, 1999, 2816 pp., ISBN
978-0-471-19285-5.
[4]DRDAK, M.: /Technologia rastlinných neudržných potravin/, Bratislava 1989.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student potvrdil hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázal hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky. K obhajobě diplomové práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.