Bakalářská práce se zabývá výskytem alimentárních nemocí u dětí a jejich prevencí. V první části práce je uvedeno co to jsou alimentární nemoci a jak se rozdělují. Další část práce je zaměřena přímo na bakterie, které způsobují alimentární nemoci u dětí. Je zde popsáno jejich taxonomické zařazení, biochemická aktivita, patogenita, výskyt v potravinách, epidemiologie a prevence k omezení nemocí způsobených těmito bakteriemi.
Anotace v angličtině
The bachelor work deals with an occurrence of alimentary illnesses and their prevention in childhood. This work explains the alimentary illnesses are and their subdividing. The futher part of the work is focused to germs. The germs cause the children alimentary illnesses. This part contains the taxonomic classification of these germs, their biochemical activity, pathogenicity, occurrence in foodstuffs, epidemiology and prevention. The prevention is important to avoid illnesses which are caused by these germs.
Bakalářská práce se zabývá výskytem alimentárních nemocí u dětí a jejich prevencí. V první části práce je uvedeno co to jsou alimentární nemoci a jak se rozdělují. Další část práce je zaměřena přímo na bakterie, které způsobují alimentární nemoci u dětí. Je zde popsáno jejich taxonomické zařazení, biochemická aktivita, patogenita, výskyt v potravinách, epidemiologie a prevence k omezení nemocí způsobených těmito bakteriemi.
Anotace v angličtině
The bachelor work deals with an occurrence of alimentary illnesses and their prevention in childhood. This work explains the alimentary illnesses are and their subdividing. The futher part of the work is focused to germs. The germs cause the children alimentary illnesses. This part contains the taxonomic classification of these germs, their biochemical activity, pathogenicity, occurrence in foodstuffs, epidemiology and prevention. The prevention is important to avoid illnesses which are caused by these germs.
Vypracovat literární rešerši k problematice alimentárních nemocí u dětí.
Charakteristika alimentárních nemocí a jejich původci.
Vypracovat návrh opatření vedoucí ke snížení počtu výskytu alimentárních nemocí u dětí.
Zásady pro vypracování
Vypracovat literární rešerši k problematice alimentárních nemocí u dětí.
Charakteristika alimentárních nemocí a jejich původci.
Vypracovat návrh opatření vedoucí ke snížení počtu výskytu alimentárních nemocí u dětí.
Seznam doporučené literatury
[1] VOTAVA, Miroslav. Lékařská mikrobiologie speciální. Brno : NEPTUN, 2003. 495 s. ISBN 80-902896-6-5.
[2] VOTAVA, Miroslav; ONDROVČÍK, Petr. Vybrané kapitoly z klinické mikrobiologie. Brno : Masarykova universita, 1998. 90 s. ISBN 80-210-1805-4.
[3] KOMPRDA, Tomáš. Obecná hygiena potravin. V Brně : Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 2004. 145 s. ISBN 80-7157-757-X.
[4] VACEK, Václav. Alimentární infekce. Praha : Galén, 2002. 163 s.
Seznam doporučené literatury
[1] VOTAVA, Miroslav. Lékařská mikrobiologie speciální. Brno : NEPTUN, 2003. 495 s. ISBN 80-902896-6-5.
[2] VOTAVA, Miroslav; ONDROVČÍK, Petr. Vybrané kapitoly z klinické mikrobiologie. Brno : Masarykova universita, 1998. 90 s. ISBN 80-210-1805-4.
[3] KOMPRDA, Tomáš. Obecná hygiena potravin. V Brně : Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 2004. 145 s. ISBN 80-7157-757-X.
[4] VACEK, Václav. Alimentární infekce. Praha : Galén, 2002. 163 s.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Z čeho se nejčastěji získává C.jejuni?
Co jsou sampronózy?