V práci bude sledována možnost přídavku brokolice v kombinaci s jablečnou šťávou do fermentovaných mléčných výrobků se zaměřením na jogurty. Pozornost bude vedle analytického a mikrobiologického hodnocení věnována rovněž hodnocení senzorickému. Závěry práce budou rovněž vyhodnoceny z ekonomického hlediska.
Anotace v angličtině
This work investigates possibility to add of broccoli in combination with apple juice into fermented dairy products and it is especially focused on yoghurts. Attention will be paid, besides analytical and microbiological evaluation, to sensoric evaluation as well. Results of this work will be analyzed also from the economical point of view.
fermented dairy products, broccoli, organoleptic properties, vegetable-fruit juice
Rozsah průvodní práce
103 s. 18 s. obr. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
V práci bude sledována možnost přídavku brokolice v kombinaci s jablečnou šťávou do fermentovaných mléčných výrobků se zaměřením na jogurty. Pozornost bude vedle analytického a mikrobiologického hodnocení věnována rovněž hodnocení senzorickému. Závěry práce budou rovněž vyhodnoceny z ekonomického hlediska.
Anotace v angličtině
This work investigates possibility to add of broccoli in combination with apple juice into fermented dairy products and it is especially focused on yoghurts. Attention will be paid, besides analytical and microbiological evaluation, to sensoric evaluation as well. Results of this work will be analyzed also from the economical point of view.
fermented dairy products, broccoli, organoleptic properties, vegetable-fruit juice
Zásady pro vypracování
V teoretické části bude popsána technologie výroby mléčných fermentovaných výrobků se zaměřením na jogurty.
Experimentální část bude realizována v mlékárně Kroměříž. Použité vzorky budou obsahovat zeleninovou složku (brokolici).
Zásady pro vypracování
V teoretické části bude popsána technologie výroby mléčných fermentovaných výrobků se zaměřením na jogurty.
Experimentální část bude realizována v mlékárně Kroměříž. Použité vzorky budou obsahovat zeleninovou složku (brokolici).
Seznam doporučené literatury
dle doporučení vedoucího práce
Seznam doporučené literatury
dle doporučení vedoucího práce
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
klasifikace - vedoucí: A-výborně
klasifikace - oponent: A-výborně
Hrabě: Jaké jsou rozdíly mezi vysokotlakou pasterací a jak se provádí aktivní výběr mléka?
Hoza: Které mikroorganismy obsahuje jogurtová kultura? Uveďte konkrétní názvy mikroorganismů.
Buňka: Platí vyhláška č. 53/2002 Sb.?
Student odpověděl na otázky velmi dobře, vyjadřoval se věcně správně, ale ne vždy zcela přesně a pohotově.