V této práci se můžete seznámit s historií zeleninových salátů od starověku až po dnešní dobu, ve které se rozvinul trh s průmyslově vyráběnými zeleninovými saláty. Průmyslová výroba byla rozšířena díky novým technologickým postupům, zásluhou zvládnutí mikrobi-ologie, rychlého transportu a zdokonalením chladících distribučních řetězců. Najdete zde také nutriční vyhodnocení některých zeleninových salátů.
Anotace v angličtině
In this work, you can learn about the history of vegetable salads from antiquity to the pre-sent time in which the market with industrially produced vegetable salads was develo-ped.The industrial production was enhanced by new technological processes, thanks to the mastery of Microbiology, the rapid transport and the improvement of refrigeration distri-bution chains. There is also a nutritional evaluation of some vegetable salads.
Klíčová slova
zeleninové saláty, nutriční hodnota, prevence chorob, technologie výroby, ovoce,
V této práci se můžete seznámit s historií zeleninových salátů od starověku až po dnešní dobu, ve které se rozvinul trh s průmyslově vyráběnými zeleninovými saláty. Průmyslová výroba byla rozšířena díky novým technologickým postupům, zásluhou zvládnutí mikrobi-ologie, rychlého transportu a zdokonalením chladících distribučních řetězců. Najdete zde také nutriční vyhodnocení některých zeleninových salátů.
Anotace v angličtině
In this work, you can learn about the history of vegetable salads from antiquity to the pre-sent time in which the market with industrially produced vegetable salads was develo-ped.The industrial production was enhanced by new technological processes, thanks to the mastery of Microbiology, the rapid transport and the improvement of refrigeration distri-bution chains. There is also a nutritional evaluation of some vegetable salads.
Klíčová slova
zeleninové saláty, nutriční hodnota, prevence chorob, technologie výroby, ovoce,
[1] KOPEC,K. Zelenina ve výživě člověka, 1. vydání, 2010, ISBN 978-80-247-2845-2.
[2] KOPEC,K. Technologie výroby zeleninových salátů, ÚVTIZ Praha, 1992.
[3] KOPEC,K. Tabulky nutričních hodonot ovoce a zeleniny, dotisk 2001, ISBN 80-86153-64-9.
Seznam doporučené literatury
[1] KOPEC,K. Zelenina ve výživě člověka, 1. vydání, 2010, ISBN 978-80-247-2845-2.
[2] KOPEC,K. Technologie výroby zeleninových salátů, ÚVTIZ Praha, 1992.
[3] KOPEC,K. Tabulky nutričních hodonot ovoce a zeleniny, dotisk 2001, ISBN 80-86153-64-9.
Přílohy volně vložené
1 CD ROM
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student prokázal hluboké znalosti dané problematiky a schopnost je chápat v širokých souvislostech. Na otázky vedoucího a oponenta odpověděl výstižně. Vystoupení bylo jisté a přesvědčivé. Na otázky oponenta reagoval správně a pohotově.
V diskuzi se prof. Angelovičová zeptala na aktuální problematiku E. coli v Německu, student projevil při odpovědi osobitý a celkem správný názor a znalost problematiku. Doc. Hrabě se zeptal na výhonky fazole jako na možný zdroj nákazy. Prof. Kopec se ptal na množství internetových zdrojů a zastal se studenta tak, že na internetu se objevují nejaktuálnější informace, stejně ocenil i formální hodnotu práce.