Bakalářská práce se zabývá principy přestupu tepla při pečení, historií pekárenství v České republice, tak i ve světě. Součástí bakalářské práce je i pekárenská technologie, která je vylíčena podrobněji. V závěru bakalářské práce jsou popsány jednotlivé moderní periodické a kontinuální pece.
Anotace v angličtině
This bachelor final thesis deals with the principles of heat transfer during baking, and with the history of baking in the Czech Republic and abroad. A part of the thesis is also baking technology, which is depicted in detail. The concluding part describes all the modern periodic and continuous furnaces.
Bakalářská práce se zabývá principy přestupu tepla při pečení, historií pekárenství v České republice, tak i ve světě. Součástí bakalářské práce je i pekárenská technologie, která je vylíčena podrobněji. V závěru bakalářské práce jsou popsány jednotlivé moderní periodické a kontinuální pece.
Anotace v angličtině
This bachelor final thesis deals with the principles of heat transfer during baking, and with the history of baking in the Czech Republic and abroad. A part of the thesis is also baking technology, which is depicted in detail. The concluding part describes all the modern periodic and continuous furnaces.
[1] MÜLLEROVÁ, M., CHROUST, F. Pečeme moderně v malých i větších pekárnách. Pardubice: KORA, 1993. ISBN 80-85644-03-7.
[2] SZEMEN, V. a kol. Stroje a zariadenia v pekárskej a cukrárskej výrobe. Bratislava: PROMP, 2003. ISBN 80-968366-6-8.
[3] HAMPL, J. a kol. Jakost pekárenských a cukrárenských výrobků. Praha 1: SNTL, 1981.
[4] PŘÍHODA, J. a kol. Základy pekárenské technologie. 1. vydání. Praha: Pekař a cukrář, s.r.o., 2003. ISBN 80-9029-22-1-6.
[5] SKALICKÝ, J. Strojnictví pro 4. ročník SPŠ potravinářské technologie. 2. vydání. Praha 1: SNTL, 1981.
Seznam doporučené literatury
[1] MÜLLEROVÁ, M., CHROUST, F. Pečeme moderně v malých i větších pekárnách. Pardubice: KORA, 1993. ISBN 80-85644-03-7.
[2] SZEMEN, V. a kol. Stroje a zariadenia v pekárskej a cukrárskej výrobe. Bratislava: PROMP, 2003. ISBN 80-968366-6-8.
[3] HAMPL, J. a kol. Jakost pekárenských a cukrárenských výrobků. Praha 1: SNTL, 1981.
[4] PŘÍHODA, J. a kol. Základy pekárenské technologie. 1. vydání. Praha: Pekař a cukrář, s.r.o., 2003. ISBN 80-9029-22-1-6.
[5] SKALICKÝ, J. Strojnictví pro 4. ročník SPŠ potravinářské technologie. 2. vydání. Praha 1: SNTL, 1981.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího diplomové práce, prokázala, že danou problematiku ovládá v potřebném rozsahu a souvislostech. Na otázky vedoucího, oponenta a komise odpovídal věcně, správně, ale méně pohotově.
Doc. Hrabě se zeptal na recyklaci retrogradovaného pečiva a na použití margarinů v pekárenství, dále měl výtku k obsahu práce.
Prof. Angelovičová se ptala na strukturu pekárenského trhu v ČR, studentka odpovídala správně.