Bakalářská práce se zabývá charakteristikou čokolády, čokoládových polev a dalších cukrovinek z nich vyrobených. Součástí práce je i jejich historie a rozdělení. Dále je uvedeno pěstování kakaovníku, získávání kakaa a dalších surovin pro výrobu čokolády. Podrobně je popsána technologie výroby čokoládových polev. V závěru práce jsou uvedeny vlastnosti čokolády a její příznivé účinky na zdraví člověka.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the characteristics of chocolate, chocolate icing and other confectionery products made of them. Part of the thesis is about their history and division. Further, there is stated cacao-tree cultivation, getting cocoa and other raw materials for chocolate manufacturing. There is described in detail technology of making chocolate icing. In conclusion there are given properties of chocolate and their positive effects on human health.
Klíčová slova
Čokoláda, historie, kakao, výroba, poleva, vlastnosti
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou čokolády, čokoládových polev a dalších cukrovinek z nich vyrobených. Součástí práce je i jejich historie a rozdělení. Dále je uvedeno pěstování kakaovníku, získávání kakaa a dalších surovin pro výrobu čokolády. Podrobně je popsána technologie výroby čokoládových polev. V závěru práce jsou uvedeny vlastnosti čokolády a její příznivé účinky na zdraví člověka.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the characteristics of chocolate, chocolate icing and other confectionery products made of them. Part of the thesis is about their history and division. Further, there is stated cacao-tree cultivation, getting cocoa and other raw materials for chocolate manufacturing. There is described in detail technology of making chocolate icing. In conclusion there are given properties of chocolate and their positive effects on human health.
Klíčová slova
Čokoláda, historie, kakao, výroba, poleva, vlastnosti
Porovnání polev s náhradními tuky s klasickou čokoládou.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Historie výroby.
Suroviny a jejich zpracování.
Vlastnosti kakaového másla.
Náhradní tuky.
Technologie výroby.
Porovnání polev s náhradními tuky s klasickou čokoládou.
Seznam doporučené literatury
[1] HRABĚ, J., ROP, O., HOZA, I. Technologie výroby potravin rostlinného původu, 1. vydání, Zlín 2008, ISBN 978-80-7318-372-1.
[2] HOLUB, J. Technologie pro 4. ročník SPŠ potravinářské technologie oboru výroba cukru a cukrovinek, SNTL, Praha 1981.
[3] ARCIMOVIČOVÁ, J., VALÍČEK, P. Čokoláda pokrm bohů, nakladatelství START, Benešov 1999, ISBN 80-86231-07-0.
[4] SMIŠKA, J. a kol. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva, zaměření pro výrobu cukrovinek, Praha 1984.
Seznam doporučené literatury
[1] HRABĚ, J., ROP, O., HOZA, I. Technologie výroby potravin rostlinného původu, 1. vydání, Zlín 2008, ISBN 978-80-7318-372-1.
[2] HOLUB, J. Technologie pro 4. ročník SPŠ potravinářské technologie oboru výroba cukru a cukrovinek, SNTL, Praha 1981.
[3] ARCIMOVIČOVÁ, J., VALÍČEK, P. Čokoláda pokrm bohů, nakladatelství START, Benešov 1999, ISBN 80-86231-07-0.
[4] SMIŠKA, J. a kol. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva, zaměření pro výrobu cukrovinek, Praha 1984.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prokázala hluboké teoretické znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Obhajoba diplomové práce byla přesvědčivá a úplná. Na otázky vedoucího, oponenta a komise odpovídala pohotově, věcně a správně.