Cílem bakalářské práce bylo sjednotit nejznámější studie, které zkoumaly zdravotní význam čaje a kombuchy. Tato bakalářská práce se také zabývá charakteristikou, výrobou, druhy a chemickým složením čaje a kombuchy.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis was to unite the best-known studies that have examined the importance of health and kombucha tea. This work also addresses the characteristics, production, type and chemical composition of kombucha tea.
Klíčová slova
čaj, čajovník, Kombucha, biologicky aktivní látky
Klíčová slova v angličtině
tea, tea plant, Kombucha, biologically active substances
Rozsah průvodní práce
58 s. (83 924 znaků).
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem bakalářské práce bylo sjednotit nejznámější studie, které zkoumaly zdravotní význam čaje a kombuchy. Tato bakalářská práce se také zabývá charakteristikou, výrobou, druhy a chemickým složením čaje a kombuchy.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis was to unite the best-known studies that have examined the importance of health and kombucha tea. This work also addresses the characteristics, production, type and chemical composition of kombucha tea.
Klíčová slova
čaj, čajovník, Kombucha, biologicky aktivní látky
Klíčová slova v angličtině
tea, tea plant, Kombucha, biologically active substances
Zásady pro vypracování
1.Historie, botanická charakteristika, technologické zpracování čajovníku, biologicky aktivní látky.
2.Účinky vybraných látek rostliny rodu Camellia na lidský organismus.
3.Historie, mykologická charakteristika, technologické zpracování kombuchy, biologicky aktivní látky.
4.Účinky kombuchy na lidský organismus.
Zásady pro vypracování
1.Historie, botanická charakteristika, technologické zpracování čajovníku, biologicky aktivní látky.
2.Účinky vybraných látek rostliny rodu Camellia na lidský organismus.
3.Historie, mykologická charakteristika, technologické zpracování kombuchy, biologicky aktivní látky.
4.Účinky kombuchy na lidský organismus.
Seznam doporučené literatury
[1] V. Wachendorfová: Čaj. Praha: Slovart, 2007. 96 s. ISBN: 978-80-7209-922-1.
[2] L. A. Mitscher, V. Dolby: Kniha o zeleném čaji: Čínský pramen mládí. 1. vyd. Praha: Pragma, 2006. 191 s. ISBN: 80-903305-9-2.
[3] Co všechno se skrývá v šálku čaje [online]. [cit.2010-5-11]. Dostupný z www: http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=1000732&docType=ART&nid=1132.
[4] A. Hessmann - Kosaris: Zázračná kombucha: Energetický nápoj s jemnou léčivou silou. Olomouc: Fontana, 2002. 160 s. ISBN: 80-86179-81-8.
[5] W. F. Günther: Kombucha: Nápoj z čajové houby. 6. vyd. Bratislava: Ikar, 1991. 134 s. ISBN: 80-7118-025-4.
Seznam doporučené literatury
[1] V. Wachendorfová: Čaj. Praha: Slovart, 2007. 96 s. ISBN: 978-80-7209-922-1.
[2] L. A. Mitscher, V. Dolby: Kniha o zeleném čaji: Čínský pramen mládí. 1. vyd. Praha: Pragma, 2006. 191 s. ISBN: 80-903305-9-2.
[3] Co všechno se skrývá v šálku čaje [online]. [cit.2010-5-11]. Dostupný z www: http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=1000732&docType=ART&nid=1132.
[4] A. Hessmann - Kosaris: Zázračná kombucha: Energetický nápoj s jemnou léčivou silou. Olomouc: Fontana, 2002. 160 s. ISBN: 80-86179-81-8.
[5] W. F. Günther: Kombucha: Nápoj z čajové houby. 6. vyd. Bratislava: Ikar, 1991. 134 s. ISBN: 80-7118-025-4.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student prezentoval svoji závěrečnou práci s nebývalým entuziasmem, otázky oponenta zodpověděl vyčerpávajícím způsobem.
Součástí diskuze byla i krátká následná prezentace o výrobě kombuchy a diskuze o konzumaci a běžné dostupnosti tohoto produktu, případně jeho využitím v potravinářství a gastronomii. Dr. Sumczynski vyzvedla prezentaci práce.