Diplomová práce se zabývá chemickými ukazateli mletého masa. Konkrétně tuku a soli. Práce popisuje maso, mleté maso, jeho složení, dále popisuje legislativu s nimi související (obal mletého masa, složení mletého masa, obsah soli, obsah tuku...).
Anotace v angličtině
This thesis deals with the chemical indicators of minced meat. Specifically, fat and salt. The work describes the meat, minced meat, its composition, also describes related legislation (package of minced meat, minced meat composition, salt content, fat content ...).
Diplomová práce se zabývá chemickými ukazateli mletého masa. Konkrétně tuku a soli. Práce popisuje maso, mleté maso, jeho složení, dále popisuje legislativu s nimi související (obal mletého masa, složení mletého masa, obsah soli, obsah tuku...).
Anotace v angličtině
This thesis deals with the chemical indicators of minced meat. Specifically, fat and salt. The work describes the meat, minced meat, its composition, also describes related legislation (package of minced meat, minced meat composition, salt content, fat content ...).
Význam masa pro výživu lidí (chemická charakteristika čerstvého masa - bílkoviny, tuky, AMK...)
Spotřeba u nás, v zahraničí
Označování potravin
Rozdělení masných výrobků- definice, mleté maso, polotovar, oddělené maso
II. Praktická část
Chemické složení masa
Tuky- složení, význam, druhy
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Význam masa pro výživu lidí (chemická charakteristika čerstvého masa - bílkoviny, tuky, AMK...)
Spotřeba u nás, v zahraničí
Označování potravin
Rozdělení masných výrobků- definice, mleté maso, polotovar, oddělené maso
II. Praktická část
Chemické složení masa
Tuky- složení, význam, druhy
Seznam doporučené literatury
Ingr I.,(2004): Produkce a zpracování masa, MZLU Brno.
Pipek P.,(1998): Technologie masa II., VŠCHT Praha.
Simeonovová J. Ingr I., Gajdůšek S.,(2003): Zpracování a zbožíznalství živočišných produktů, MZLU Brno.
Steinhauser L. a kol., (2000): Produkce masa.
Vyhláška č. 321/2001 Sb. Pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich, ve znění platných předpisů.
Seznam doporučené literatury
Ingr I.,(2004): Produkce a zpracování masa, MZLU Brno.
Pipek P.,(1998): Technologie masa II., VŠCHT Praha.
Simeonovová J. Ingr I., Gajdůšek S.,(2003): Zpracování a zbožíznalství živočišných produktů, MZLU Brno.
Steinhauser L. a kol., (2000): Produkce masa.
Vyhláška č. 321/2001 Sb. Pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich, ve znění platných předpisů.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student prokázal hluboké znalosti dané problematiky a schopnost je chápat v širokých souvislostech. Na otázky vedoucího a oponenta odpověděl výstižně. Vystoupení bylo jisté a přesvědčivé. Na doplňující otázky reagoval správně a pohotově.
doc. Ing. Pavel Valášek, CSc.: Čím jste titrovala vzorky? Jaký jednoduchý ukazatel byste zvolila pro prokázání čerstvosti?