Bakalářská práce je zaměřena na ověření funkčnosti systému jakosti vyráběných hotových pokrmů v menze UTB ve Zlíně. V rámci bakalářské práce byla provedena kontrola systému zavedení kritických kontrolních bodů. V praktické části kontrola dodržování kritických kontrolních bodů, včetně doplňujícího marketingového průzkumu spokojenosti strávníků.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with utility´s certification of the quality system of the manufactured ready-mix in TBU´s student´s hall in Zlín. Within the frame of bachelor thesis the control of the Hazard analysis critical control points was made. In the practical part the abidance of the critical control points including complementing marketing research of the boarders´s satisfaction was inspected.
Klíčová slova
Kritické kontrolní body, systém jakosti, zchlazené pokrmy, připravené pokrmy, úroveň stravování, marketingový průzkum.
Klíčová slova v angličtině
Critical control points, quality system, the cool-off food, ready food, level of the boarding, marketing research
Rozsah průvodní práce
44s., 33s. obr. příloh.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce je zaměřena na ověření funkčnosti systému jakosti vyráběných hotových pokrmů v menze UTB ve Zlíně. V rámci bakalářské práce byla provedena kontrola systému zavedení kritických kontrolních bodů. V praktické části kontrola dodržování kritických kontrolních bodů, včetně doplňujícího marketingového průzkumu spokojenosti strávníků.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with utility´s certification of the quality system of the manufactured ready-mix in TBU´s student´s hall in Zlín. Within the frame of bachelor thesis the control of the Hazard analysis critical control points was made. In the practical part the abidance of the critical control points including complementing marketing research of the boarders´s satisfaction was inspected.
Klíčová slova
Kritické kontrolní body, systém jakosti, zchlazené pokrmy, připravené pokrmy, úroveň stravování, marketingový průzkum.
Klíčová slova v angličtině
Critical control points, quality system, the cool-off food, ready food, level of the boarding, marketing research
Zásady pro vypracování
Bc práce je experimentálního charakteru. Práce bude realizována ve výrobně hotových pokrmů tj.zařízení UTB ve Zlíně, studentské a zaměstnanecké jídelně UTB ve Zlíně.
Bakalář zpracuje téma následujícím způsobem:
V literární rešerži uvede problematiku zejména s ohledem na platné legislativní předpisy (Zákon o potravinách, Zákon o ochraně veřejného zdraví, Vyhláška č. 137 k tomuto zákonu, Vyhláška č. 147/1997 Sb. o kritických kontrolních bodech (CCP) aj.
V metodické části zpracuje metody použité pro řešení této problematiky tj. vypracuje dotazníky pro marketingový průzkum spokojenosti resp. připomínek strávníků. Provede kontrolu zpracování systému CCP výrobcem a dále provede vnitřní audit, tj. funkčnost systému dle "Příručky pro provádění vnitřních auditů".
Ve výsledkové a diskusní části zpracuje pomocí statistických metod získané výsledky marketingového průzkumu, dále výsledky senzorického hodnocení potravin apod. a bude je diskutovat.
V závěru provede celkové vyhodnocení a návrh na řešení nedostatků.
Zásady pro vypracování
Bc práce je experimentálního charakteru. Práce bude realizována ve výrobně hotových pokrmů tj.zařízení UTB ve Zlíně, studentské a zaměstnanecké jídelně UTB ve Zlíně.
Bakalář zpracuje téma následujícím způsobem:
V literární rešerži uvede problematiku zejména s ohledem na platné legislativní předpisy (Zákon o potravinách, Zákon o ochraně veřejného zdraví, Vyhláška č. 137 k tomuto zákonu, Vyhláška č. 147/1997 Sb. o kritických kontrolních bodech (CCP) aj.
V metodické části zpracuje metody použité pro řešení této problematiky tj. vypracuje dotazníky pro marketingový průzkum spokojenosti resp. připomínek strávníků. Provede kontrolu zpracování systému CCP výrobcem a dále provede vnitřní audit, tj. funkčnost systému dle "Příručky pro provádění vnitřních auditů".
Ve výsledkové a diskusní části zpracuje pomocí statistických metod získané výsledky marketingového průzkumu, dále výsledky senzorického hodnocení potravin apod. a bude je diskutovat.
V závěru provede celkové vyhodnocení a návrh na řešení nedostatků.
Seznam doporučené literatury
Dle pokynů vedoucího Bc. práce
Seznam doporučené literatury
Dle pokynů vedoucího Bc. práce
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Klasifikace - vedoucí: B-velmi dobře
klasifikace - oponent: B-velmi dobře
Obenrauch: Kolik obědů vydává menza denně? Váha porce masa se stanovuje v syrovém nebo tepelně opracovaném stavu? Co je kritický kontrolní bod HCCP?
Březina: Ve kterých menzách se provádělo šetření?
Studentka vystupovala sebejistě a všechny položené otázky zodpověděla velmi dobře.