Práce pojednává o fyziologických účincích borůvek na lidský organismus, jsou podrobněji popsány její biologicky aktivní látky. Cílem práce bylo rovněž najít vhodné metody stano-vení vitaminů vyskytujících se v borůvkách metodou HPCL.
Annotation in English
This work deals with physiological effects of blueberries on human health, there are espe-cially described biologically active substances. The aim of this work was find out fit methods as well assesment vitamins incident in blueberries by HPCL method.
Keywords
Brusnice borůvka, HPCL, karotenoidy, vitaminy, organické kyseliny
Práce pojednává o fyziologických účincích borůvek na lidský organismus, jsou podrobněji popsány její biologicky aktivní látky. Cílem práce bylo rovněž najít vhodné metody stano-vení vitaminů vyskytujících se v borůvkách metodou HPCL.
Annotation in English
This work deals with physiological effects of blueberries on human health, there are espe-cially described biologically active substances. The aim of this work was find out fit methods as well assesment vitamins incident in blueberries by HPCL method.
Keywords
Brusnice borůvka, HPCL, karotenoidy, vitaminy, organické kyseliny
Fyziologický popis rostliny
Princip kapalinové chromatografie
Popis biologicky aktivních látek borůvek
Výběr optimálních metod pro stanovení vitaminů vyskytujících se v borůvkách
Závěr práce + přílohy
Research Plan
Fyziologický popis rostliny
Princip kapalinové chromatografie
Popis biologicky aktivních látek borůvek
Výběr optimálních metod pro stanovení vitaminů vyskytujících se v borůvkách
Závěr práce + přílohy
Recommended resources
Dle doporučení vedoucího BP
Recommended resources
Dle doporučení vedoucího BP
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
-
Taken from the library
Yes
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
Klasifikace - vedoucí: B-velmi dobře
klasifikace - oponent: B-velmi dobře
Valášek: Přínos významné skupiny barviv borůvek - antokyanových barviv.
Kráčmar: Poznámka o významu vitamínu A pro sítnici oka.
Buňka: Jaký je doporučený příjem ovoce a zeleniny denně a jaký je skutečný příjem?
Problematiku studentka zvládla velmi dobře a vystupovala jistě.