Diplomová práce se zabývá problematikou medu a jeho zastoupením ve výživě dětí
předškolního a školního věku. Teoretická část zpracovává informace o medu a udává jeho základní využití v dětské výživě. Praktická část zpracovává dotazníky od 120 respondentů z mateřských a základních škol a škol středních. Zpracovaným informacím dává grafickou podobu. Med je cennou potravinou ve výživě dětí. Optimálně ve výživě dětí zastupuje vlastnosti léčebného a výživného charakteru.
Anotace v angličtině
This thesis deals with the honey and its representation in the nutrition of children of preschool and school age.The theoretical part presents information on the honey and gives its basic use in child nutrition. The practical part deals with questionnaires from 120 respondents from nursery and primary schools and secondary schools. Processed information makes graphics. Honey is a valuable food in children's diets. Optimal nutrition of children and represent the characteristics of the therapeutic nature of maintenance.
Diplomová práce se zabývá problematikou medu a jeho zastoupením ve výživě dětí
předškolního a školního věku. Teoretická část zpracovává informace o medu a udává jeho základní využití v dětské výživě. Praktická část zpracovává dotazníky od 120 respondentů z mateřských a základních škol a škol středních. Zpracovaným informacím dává grafickou podobu. Med je cennou potravinou ve výživě dětí. Optimálně ve výživě dětí zastupuje vlastnosti léčebného a výživného charakteru.
Anotace v angličtině
This thesis deals with the honey and its representation in the nutrition of children of preschool and school age.The theoretical part presents information on the honey and gives its basic use in child nutrition. The practical part deals with questionnaires from 120 respondents from nursery and primary schools and secondary schools. Processed information makes graphics. Honey is a valuable food in children's diets. Optimal nutrition of children and represent the characteristics of the therapeutic nature of maintenance.
Zpracovat dotazník, předat jej hodnotitelům, zpracovat vstupní data
Vyhodnotit data
Vypracovat závěry a doporučení
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Zpracovat literární rešerži k danému tématu
Zpracovat dotazník, předat jej hodnotitelům, zpracovat vstupní data
Vyhodnotit data
Vypracovat závěry a doporučení
Seznam doporučené literatury
1. HRABĚ, J., ROP, O., HOZA, I. Technologie výroby potravin rostlinného původu pro bakalářský stupeň. UTB ve Zlíně, 2008.
2.HARAGSIM, O. Medovice a včely. Brázda, 2005.
3.ZÁKON č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích včetně doplňují-cích nařízení a některých prováděcích vyhlášek
4.STAROSTA, P. Die Biene. Esslinger.
5.FLOTTUM, K. The Backyard Beekeeper. Quarry Books, 2005.
Seznam doporučené literatury
1. HRABĚ, J., ROP, O., HOZA, I. Technologie výroby potravin rostlinného původu pro bakalářský stupeň. UTB ve Zlíně, 2008.
2.HARAGSIM, O. Medovice a včely. Brázda, 2005.
3.ZÁKON č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích včetně doplňují-cích nařízení a některých prováděcích vyhlášek
4.STAROSTA, P. Die Biene. Esslinger.
5.FLOTTUM, K. The Backyard Beekeeper. Quarry Books, 2005.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prof. Ing. Šubrt, CSc.: Který med je lepší ze zdravotního hlediska a proč?
Doc. Ing. Golian, Dr.: Jaká je spotřeba medu v ČR? Dováží se také med? Kdo je největším producentem v nejbližším okolí?
Studentka odpovídala pohotově, reagovala na otázky komise.