1. Vymezte místo jedlých olejů v rámci skupiny lipidů
2. Popište možnosti sledování kvalitativních parametrů olejů z analytického hlediska
3. Charakterizujte skupinu panenských olejů a uveďte možnosti jejich rafinace
4. Vhodnými metodami proveďte srovnání stability vzorků olejů bez rafinace a po rafinaci za různých podmínek
5. Získané výsledky vyhodnoťte a na jejich základě formulujte závěry a praktická doporučení
Anotace v angličtině
1. Specify the position of edible oils within the lipide group
2. Describe the possibilities of monitoring the qualitative properties of oils from the analytical poinf of view.
3. Characterize a group of virgin oils and introduce the possibilities of their refinement
4. Using suitable methods compare the stability of oil samples without refinement and after refinement under various conditions.
5. Evaluate your results and base on them your conclusions and practical recommendations
1. Vymezte místo jedlých olejů v rámci skupiny lipidů
2. Popište možnosti sledování kvalitativních parametrů olejů z analytického hlediska
3. Charakterizujte skupinu panenských olejů a uveďte možnosti jejich rafinace
4. Vhodnými metodami proveďte srovnání stability vzorků olejů bez rafinace a po rafinaci za různých podmínek
5. Získané výsledky vyhodnoťte a na jejich základě formulujte závěry a praktická doporučení
Anotace v angličtině
1. Specify the position of edible oils within the lipide group
2. Describe the possibilities of monitoring the qualitative properties of oils from the analytical poinf of view.
3. Characterize a group of virgin oils and introduce the possibilities of their refinement
4. Using suitable methods compare the stability of oil samples without refinement and after refinement under various conditions.
5. Evaluate your results and base on them your conclusions and practical recommendations
Vymezte místo jedlých olejů v rámci skupiny lipidů.
Popište možnosti sledování kvalitativních parametrů olejů z analytického a výživového hlediska.
Charakterizujte skupinu panenských olejů a uveďte možnosti jejich rafinace.
Vhodnými metodami proveďte srovnání stability vzorků olejů bez rafinace a po rafinaci za různých podmínek.
Získané výsledky vyhodnoťte a na jejich základě formulujte závěry a praktická doporučení.
Zásady pro vypracování
Vymezte místo jedlých olejů v rámci skupiny lipidů.
Popište možnosti sledování kvalitativních parametrů olejů z analytického a výživového hlediska.
Charakterizujte skupinu panenských olejů a uveďte možnosti jejich rafinace.
Vhodnými metodami proveďte srovnání stability vzorků olejů bez rafinace a po rafinaci za různých podmínek.
Získané výsledky vyhodnoťte a na jejich základě formulujte závěry a praktická doporučení.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího DP.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího DP.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Klasifikace - vedoucí: B-velmi dobře
klsifikace - oponent: C-dobře
Janiš: Co je to panenský olivový olej?
Kopec: Pozitiva a negativa oleje lisovaného za studena.
Hrabě: Znáte metody stanovení celkových karboxylových sloučenin? Co patří do této skupiny?
Palásek: Jaké je srovnání plastu a bílého skla při skladování olejů?
Studentka odpovídala stručně a jistě, ne vždy zcela správně.