Bakalářská práce popisuje charakteristiku lázeňství a lázeňských služeb. Je především za-měřena na ubytovací a stravovací služby. Popisovanými lázněmi jsou moravské lázně Lu-hačovice a lázně Ostrožská Nová Ves. Práce seznamuje také s pojmy jako je historie lázeň-ství, léčebné procedury a luhačovické přírodní léčivé zdroje. Popis ubytovacích a stravova-cích služeb je věnován lázeňskému hotelu Jurkovičův dům a hotelu Palace v Luhačovicích a Lázeňské ubytovně v Ostrožské Nové Vsi.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis describes the characteristic of spas and spa services. Especially It is focused on accommodation and catering services. I write about Moravian spa in Luhačovice and spa Ostrožská Nová Ves. My bachelor thesis introduces concepts such as a history of the spa, spa treatments and natural curative resources. I also describe accommadation and catering services in Jurkovičův dům, hotel Palce in Luhačovice and spa hostel in Ostrožská Nová Ves.
Klíčová slova
lázeňství, ubytovací služby, stravovací služby, přírodní léčivé zdroje,
Bakalářská práce popisuje charakteristiku lázeňství a lázeňských služeb. Je především za-měřena na ubytovací a stravovací služby. Popisovanými lázněmi jsou moravské lázně Lu-hačovice a lázně Ostrožská Nová Ves. Práce seznamuje také s pojmy jako je historie lázeň-ství, léčebné procedury a luhačovické přírodní léčivé zdroje. Popis ubytovacích a stravova-cích služeb je věnován lázeňskému hotelu Jurkovičův dům a hotelu Palace v Luhačovicích a Lázeňské ubytovně v Ostrožské Nové Vsi.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis describes the characteristic of spas and spa services. Especially It is focused on accommodation and catering services. I write about Moravian spa in Luhačovice and spa Ostrožská Nová Ves. My bachelor thesis introduces concepts such as a history of the spa, spa treatments and natural curative resources. I also describe accommadation and catering services in Jurkovičův dům, hotel Palce in Luhačovice and spa hostel in Ostrožská Nová Ves.
Klíčová slova
lázeňství, ubytovací služby, stravovací služby, přírodní léčivé zdroje,
[1] HLADKÁ, J. Technika cestovního ruchu, Grada, Praha 1997.
[2] ORIEŠKA, J. Služby v cestovním ruchu, Idea servis, Praha 2010.
[3] TULÁČKOVÁ, M. Stolničení v kostce, Ratio, Úvaly 1996.
[4] CMÍRAL, P., KRŮŽELA J. Luhačovice, Lika Klub, s.r.o, Praha 2003.
Seznam doporučené literatury
[1] HLADKÁ, J. Technika cestovního ruchu, Grada, Praha 1997.
[2] ORIEŠKA, J. Služby v cestovním ruchu, Idea servis, Praha 2010.
[3] TULÁČKOVÁ, M. Stolničení v kostce, Ratio, Úvaly 1996.
[4] CMÍRAL, P., KRŮŽELA J. Luhačovice, Lika Klub, s.r.o, Praha 2003.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
ing.Robert Gál, Ph.D.- seznámil členy komise s posudky
otázky vedoucího BP: Jaká doporučení ve zlepšení služeb v ubytování a stravování byste dala sledovaným lázním?
Proč jste si vybrala v Luhačovicích právě vámi sledovaná zařízení?
Ing. Petr Hajný ? Kolik typů dietní stravy bylo ve vámi zmíněném zařízení připravováno?