Diplomová práce se věnuje pěstování jabloní, jejich řezu a pěstitelským systémům, zahrnuje chemické složení a potravinářské využití. U vybraných odrůd jabloní byly sledovány hodnoty kyseliny jablečné, refrakce a sušina v závislosti na době skladování.
Anotace v angličtině
This diploma thesis is devoted to the apple tree cultivation, clipping and cultivation sys-tems. The thesis also deals with chemical composition and food usage. Dependence of ma-lic acid, soluble solid content and dry matter on storage time was monitored for selected apple varieties.
Diplomová práce se věnuje pěstování jabloní, jejich řezu a pěstitelským systémům, zahrnuje chemické složení a potravinářské využití. U vybraných odrůd jabloní byly sledovány hodnoty kyseliny jablečné, refrakce a sušina v závislosti na době skladování.
Anotace v angličtině
This diploma thesis is devoted to the apple tree cultivation, clipping and cultivation sys-tems. The thesis also deals with chemical composition and food usage. Dependence of ma-lic acid, soluble solid content and dry matter on storage time was monitored for selected apple varieties.
1. V literární části popište pěstování a využití jabloní.
2. Proveďte sklizeň, skladování a pravidelné odběry vybraných odrůd jablek pro chemické stanovení - sušina, refrakce, obsah kyselin.
3. Získané výsledky prezentujte a srovnejte v diskuzní části s literaturou.
Zásady pro vypracování
1. V literární části popište pěstování a využití jabloní.
2. Proveďte sklizeň, skladování a pravidelné odběry vybraných odrůd jablek pro chemické stanovení - sušina, refrakce, obsah kyselin.
3. Získané výsledky prezentujte a srovnejte v diskuzní části s literaturou.
Seznam doporučené literatury
[1] VACHŮN, Z., Ovocnictví-podnože ovocných dřevin, Brno: Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, 1999, 67 s. ISBN 80-7157-217-9
[2] KRŠKA, B., DANĚK, P., Ovocnictví-vybrané kapitoly pěstování jabloní, Brno: Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, 2004, 51 s. ISBN 80-7157-908-8
[3] HRABĚ, J., BUŇKA, F., HOZA, I., Technologie výroby potravin rostlinného původu, Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2008, 189 s. ISBN 978-80-7318-520-6
[4] TAKÁCSOVÁ, M., PRÍBELA, A., Chémia potravín, Bratislava: Slovenská technická univerzita v Bratislave vo Vydavatelstve STU, 1996, 235 s. ISBN 80-227-0861-5
Seznam doporučené literatury
[1] VACHŮN, Z., Ovocnictví-podnože ovocných dřevin, Brno: Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, 1999, 67 s. ISBN 80-7157-217-9
[2] KRŠKA, B., DANĚK, P., Ovocnictví-vybrané kapitoly pěstování jabloní, Brno: Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, 2004, 51 s. ISBN 80-7157-908-8
[3] HRABĚ, J., BUŇKA, F., HOZA, I., Technologie výroby potravin rostlinného původu, Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2008, 189 s. ISBN 978-80-7318-520-6
[4] TAKÁCSOVÁ, M., PRÍBELA, A., Chémia potravín, Bratislava: Slovenská technická univerzita v Bratislave vo Vydavatelstve STU, 1996, 235 s. ISBN 80-227-0861-5
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student potvrdil hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázal hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky. K obhajobě diplomové práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.
Otázky komise:
Doc. Hrabě: Patří meruňka mezi jádroviny nebo peckoviny? Co je to kyselina galová, digalová a ellagová?
Prof. Čuboň: Kde jste skladoval vzorky mezi sběrem a analýzami?