Diplomová práce je zaměřená na hmotnostní ztráty u vybraných masných výrobků firmy Inpost v průběhu jejich skladování. V praktické části byly hmotnostní ztráty měřeny na dvou prodejnách firmy Inpost, ve kterých jsou různé typy chladících vitrín.Měření probíhalo dvakrát v týdenním intervalu současně na obou prodejnách. V závěru byly hmotnostní ztráty přepočteny na ztráty ekonomické.
Annotation in English
The thesis is focused on weight loss in selected meat products of company Inpost during storage. At the practical part, the weight loss was measured at two stores of company Inpost in which different types of cooling boxes. The measure conducted twice, weekly at the same time interval at both stores. In conclusion, weight losses were converted into economic losses.
Keywords
maso, masné výrobky, složení masa, hmotnostní ztráta, životnost masných výrobků, balení, obal, metody kontroly jakosti
Keywords in English
meat, meat products, meat composition, weight loss, shelf life of meat products, packaging, package, quality control methods
Length of the covering note
100 s.
Language
CZ
Annotation
Diplomová práce je zaměřená na hmotnostní ztráty u vybraných masných výrobků firmy Inpost v průběhu jejich skladování. V praktické části byly hmotnostní ztráty měřeny na dvou prodejnách firmy Inpost, ve kterých jsou různé typy chladících vitrín.Měření probíhalo dvakrát v týdenním intervalu současně na obou prodejnách. V závěru byly hmotnostní ztráty přepočteny na ztráty ekonomické.
Annotation in English
The thesis is focused on weight loss in selected meat products of company Inpost during storage. At the practical part, the weight loss was measured at two stores of company Inpost in which different types of cooling boxes. The measure conducted twice, weekly at the same time interval at both stores. In conclusion, weight losses were converted into economic losses.
Keywords
maso, masné výrobky, složení masa, hmotnostní ztráta, životnost masných výrobků, balení, obal, metody kontroly jakosti
Keywords in English
meat, meat products, meat composition, weight loss, shelf life of meat products, packaging, package, quality control methods
Research Plan
I. Teoretická část
Shromážděte informace o zpracování, balení a skladování masných výrobků.
II. Praktická část
Praktická měření ztrát hmotnosti masných výrobků během skladování v prodejní síti.
Vyhodnoťte a porovnejte získaná data.
Research Plan
I. Teoretická část
Shromážděte informace o zpracování, balení a skladování masných výrobků.
II. Praktická část
Praktická měření ztrát hmotnosti masných výrobků během skladování v prodejní síti.
Vyhodnoťte a porovnejte získaná data.
Recommended resources
[1] STEINHAUSER, L. Hygiena a technologie masa, LAST Brno, 1995.
[2] PIPEK, P. Technologie masa, I., II., 1998.
[3] HRABĚ, J., BŘEZINA, P., VALÁŠEK, P. Technologie potravin živočišného původu, UTB ve Zlíně, 2006.
Recommended resources
[1] STEINHAUSER, L. Hygiena a technologie masa, LAST Brno, 1995.
[2] PIPEK, P. Technologie masa, I., II., 1998.
[3] HRABĚ, J., BŘEZINA, P., VALÁŠEK, P. Technologie potravin živočišného původu, UTB ve Zlíně, 2006.
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
illustrations, graphs, tables
Taken from the library
No
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
Studentka prokázala hluboké znalosti dané problematiky a schopnost je chápat v širokých souvislostech. Na otázky vedoucího a oponenta odpověděla výstižně. Vystoupení bylo jisté a přesvědčivé. Na doplňující otázky reagovala správně a pohotově.
Otázky komise:
Ing. Obenrauch: Čím si vysvětlujete rozdíly mezi 2 provozovnami?
doc. Čuboň: Mohlo umělé osvětlení v chladících boxech ovlivnit kvalitu výrobku?