Diplomová práce se zabývá problematikou stravování osob ve výkonu trestu odnětí svobo-dy ve Věznici Kuřim. Teoretická část obsahuje obecné informace o Vězeňské službě České republiky a Věznici Kuřim, charakterizuje oblast spolupráce veřejného a soukromého sek-toru a popisuje jednotlivé analytické metody použité v diplomové práci. Praktická část ana-lyzuje stravovací provoz ve Věznici Kuřim, porovnává jednotlivé možnosti stravování a vyhodnocuje výsledky prezentované analýzy. V závěru jsou formulována doporučení na zefektivnění stravovacího provozu ve Věznici Kuřim.
Anotace v angličtině
This diploma thesis is focused on the problems of catering of imprisoned persons in the Kuřim Prison. The theoretical part contains general information about the Prison Service of the Czech Republic and the Kuřim Prison, characterizes cooperation of public and private sector and describes the analytical methods used in the thesis. The practical part is focused on the analysis of catering service in the Kuřim Prison, compares the dining options and evaluates the results of presented analysis. The recommendations how to make the catering in the Kuřim Prison more effective are mentioned in the conclusion.
Klíčová slova
Efektivnost, náklady, odsouzení, outsourcing, rozpočet, stravní dávka, stravování, Vězeňská služba České republiky, Věznice Kuřim, výkon trestu odnětí svobody, zaměstnávání odsouzených.
Klíčová slova v angličtině
Effectiveness, costs, prisoners, outsourcing, budget, meal dose, catering, Prison service of the Czech Republic, Kuřim Prison, imprisonment, employment of prisoners.
Rozsah průvodní práce
81 s. (112 220 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zabývá problematikou stravování osob ve výkonu trestu odnětí svobo-dy ve Věznici Kuřim. Teoretická část obsahuje obecné informace o Vězeňské službě České republiky a Věznici Kuřim, charakterizuje oblast spolupráce veřejného a soukromého sek-toru a popisuje jednotlivé analytické metody použité v diplomové práci. Praktická část ana-lyzuje stravovací provoz ve Věznici Kuřim, porovnává jednotlivé možnosti stravování a vyhodnocuje výsledky prezentované analýzy. V závěru jsou formulována doporučení na zefektivnění stravovacího provozu ve Věznici Kuřim.
Anotace v angličtině
This diploma thesis is focused on the problems of catering of imprisoned persons in the Kuřim Prison. The theoretical part contains general information about the Prison Service of the Czech Republic and the Kuřim Prison, characterizes cooperation of public and private sector and describes the analytical methods used in the thesis. The practical part is focused on the analysis of catering service in the Kuřim Prison, compares the dining options and evaluates the results of presented analysis. The recommendations how to make the catering in the Kuřim Prison more effective are mentioned in the conclusion.
Klíčová slova
Efektivnost, náklady, odsouzení, outsourcing, rozpočet, stravní dávka, stravování, Vězeňská služba České republiky, Věznice Kuřim, výkon trestu odnětí svobody, zaměstnávání odsouzených.
Klíčová slova v angličtině
Effectiveness, costs, prisoners, outsourcing, budget, meal dose, catering, Prison service of the Czech Republic, Kuřim Prison, imprisonment, employment of prisoners.
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Charakterizujte oblast služeb Vězeňské služby ČR.
Na základě dostupné literatury popište analytické metody použité v práci.
II. Praktická část
Analyzujte současnou situaci v oblasti stravovacích služeb včetně nákladové analýzy.
Stanovte kritéria pro posouzení efektivnosti vybraných služeb.
Na základě analýz vypracujte projekt návrhů a doporučení v oblasti stravovacích služeb pro zvýšení efektivnosti dané oblasti.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Charakterizujte oblast služeb Vězeňské služby ČR.
Na základě dostupné literatury popište analytické metody použité v práci.
II. Praktická část
Analyzujte současnou situaci v oblasti stravovacích služeb včetně nákladové analýzy.
Stanovte kritéria pro posouzení efektivnosti vybraných služeb.
Na základě analýz vypracujte projekt návrhů a doporučení v oblasti stravovacích služeb pro zvýšení efektivnosti dané oblasti.
Závěr
Seznam doporučené literatury
[1] HÁLA, J. Úvod do teorie a praxe vězeňství. 2. vydání. České Budějovice: Vysoká škola evropských a regionálních studií, 2006. 183 s. ISBN 80-86706-30-6.
[2] KRAFTOVÁ, I. Finanční analýza municipální firmy. 1. vydání. Praha: C.H. Beck, 2002. 206 s. ISBN 80-7179-778-2.
[3] PROBERT, D. Developing a make or buy strategy for manufacturing business. 1. vydání. IET, 1997. 132 s. ISBN 978-0-85296-863-5.
[4] STIGLITZ, J., SCHNEIDER, O., JELÍNEK, T. Ekonomie veřejného sektoru. 1. vydání. Praha: Grada Publishing, 1997. 661 s. ISBN 80-7169-454-1.
[5] SYNEK, M. a kol. Manažerská ekonomika. 4. vydání. Praha: Grada Publishing, 2007. 452 s. ISBN 978-80-247-1992-4.
Seznam doporučené literatury
[1] HÁLA, J. Úvod do teorie a praxe vězeňství. 2. vydání. České Budějovice: Vysoká škola evropských a regionálních studií, 2006. 183 s. ISBN 80-86706-30-6.
[2] KRAFTOVÁ, I. Finanční analýza municipální firmy. 1. vydání. Praha: C.H. Beck, 2002. 206 s. ISBN 80-7179-778-2.
[3] PROBERT, D. Developing a make or buy strategy for manufacturing business. 1. vydání. IET, 1997. 132 s. ISBN 978-0-85296-863-5.
[4] STIGLITZ, J., SCHNEIDER, O., JELÍNEK, T. Ekonomie veřejného sektoru. 1. vydání. Praha: Grada Publishing, 1997. 661 s. ISBN 80-7169-454-1.
[5] SYNEK, M. a kol. Manažerská ekonomika. 4. vydání. Praha: Grada Publishing, 2007. 452 s. ISBN 978-80-247-1992-4.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
mapy, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
body vedoucího: 48
body oponenta: 45
otázky vedoucího:
1. V rámci prvního návrhu v projektové části navrhujete poskytnutí volné kapacity
soukromému subjektu s tím, že na zmíněný produkt (jídlo) by přispívali svojí prací i vězni. Jelikož vím, že pracujete v daných službách, chci se zeptat, zda právě to, že již zmíněný produkt budou spoluvytvářet vězni nemůže mít spíše negativní dopad na využití těchto služeb soukromým sektorem? - zcela
2.Můžete prosím přiblížit, zda zmiňovaná věznice se bude alespoň zamýšlet nad
uskutečněním jednoho z návrhů či přímo jeho realizací? (dr. Tučková) - zcela
otázky oponenta:
1. V rámci Vámi navrhovaného řešení č.3, kdy by se jednalo o klasický případ spolupráce veřejného a soukromého sektoru by mě zajímalo, zda je toto řešení použitelné na všechny věznice v ČR nebo pouze na Věznici Kuřim? (dr. Skopalík)
Kde berou suroviny, od jakých dodavatelů? (prof. Smolík) - zcela
Jsou v blízkosti zařízení ti dodavatelé? (prof. Smolík) - zcela
Kde se dá dozvědět která věznice je nejvíce nebo nejméně hlídaná? (prof. Smolík) - zcela