Tato práce se ve své teoretické části zabývá průmyslovou výrobou hotových jídel. Dále jsou popsány jednotlivé kroky ve výrobě jídel od příjmu surovin, přes vaření, balení až po smyslové hodnocení vyrobeného jídla. Následují požadavky ze strany legislativy, které mu-sí výrobce dodržet, a dle kterých se musí řídit.
V praktické části jsem se zabývala popisem výroby v konkrétním podniku, jeho nedostatků a návrhem inovací, které by mohly vést k zefektivnění výroby.
Klíčová slova: výroba hotových jídel, legislativa, nařízení, inovace
Anotace v angličtině
This work deals with food production by the commercial way. Below are described indivi-dual steps in food production from materials, cooking, food packaging take till sense per-ception cooked meal. After that follows requirements on the part of legislation, which have to ceep to the terms.
In the practical I work out with disribing of concrete food company, its absences and inno-vation projects, which could lead into streamline of food producing.
Klíčová slova
Klíčová slova: výroba hotových jídel, legislativa, nařízení, inovace
Tato práce se ve své teoretické části zabývá průmyslovou výrobou hotových jídel. Dále jsou popsány jednotlivé kroky ve výrobě jídel od příjmu surovin, přes vaření, balení až po smyslové hodnocení vyrobeného jídla. Následují požadavky ze strany legislativy, které mu-sí výrobce dodržet, a dle kterých se musí řídit.
V praktické části jsem se zabývala popisem výroby v konkrétním podniku, jeho nedostatků a návrhem inovací, které by mohly vést k zefektivnění výroby.
Klíčová slova: výroba hotových jídel, legislativa, nařízení, inovace
Anotace v angličtině
This work deals with food production by the commercial way. Below are described indivi-dual steps in food production from materials, cooking, food packaging take till sense per-ception cooked meal. After that follows requirements on the part of legislation, which have to ceep to the terms.
In the practical I work out with disribing of concrete food company, its absences and inno-vation projects, which could lead into streamline of food producing.
Klíčová slova
Klíčová slova: výroba hotových jídel, legislativa, nařízení, inovace
Obecný popis výroby hotových jídel průmyslovou cestou.
Legislativa z pohledu potravinářského podniku.
II. Praktická část
Návrh na zefektivnění výroby hotových jídel od příjmu až po expedici.
Návrh na zefektivnění práce nářezového stroje.
Porovnání efektivity navrhovaných a dřívějších technologií.
Zavedení dokumentace dle platné legislativy.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Obecný popis výroby hotových jídel průmyslovou cestou.
Legislativa z pohledu potravinářského podniku.
II. Praktická část
Návrh na zefektivnění výroby hotových jídel od příjmu až po expedici.
Návrh na zefektivnění práce nářezového stroje.
Porovnání efektivity navrhovaných a dřívějších technologií.
Zavedení dokumentace dle platné legislativy.
Seznam doporučené literatury
[1] GRAHAM, G., W. New metods of food preservation. Gaithersburg, Maryland: Aspen Publishers, 1999, 324 s. ISBN 0-8342-1341-9.
[2] KADLEC, P. Technologie potravin I., skripta VŠCHT Praha, 2002, 300 s. ISBN 80-7080-509-9.
[3] KADLEC, P., MELZOCH, K., VOLDŘICH, M. Co byste měli vědět o výrobě potravin? Technologie potravin. Vyd. 1. Ostrava: Key Publishing, 2010, 536s. ISBN 987-80-7418-051-4.
[4] PELOUŠEK, J. Zařízení provozů společného stravování. Vyškov, Vysoká vojenská škola pozemního vojska, 1996, 73s.
[5] VOLDŘICH, M., JECHOVÁ, M. Bezpečnost pokrmů v gastronomii: HACCP, správná výrobní a hygienická praxe, aktuální legislativa: příručka pro pracovníky restaurací a účelového stravování. Vyd. 1. Praha: České a slovenské odborové nakladatelství, 2004, 183s. ISBN 80-903401-0-5.
Seznam doporučené literatury
[1] GRAHAM, G., W. New metods of food preservation. Gaithersburg, Maryland: Aspen Publishers, 1999, 324 s. ISBN 0-8342-1341-9.
[2] KADLEC, P. Technologie potravin I., skripta VŠCHT Praha, 2002, 300 s. ISBN 80-7080-509-9.
[3] KADLEC, P., MELZOCH, K., VOLDŘICH, M. Co byste měli vědět o výrobě potravin? Technologie potravin. Vyd. 1. Ostrava: Key Publishing, 2010, 536s. ISBN 987-80-7418-051-4.
[4] PELOUŠEK, J. Zařízení provozů společného stravování. Vyškov, Vysoká vojenská škola pozemního vojska, 1996, 73s.
[5] VOLDŘICH, M., JECHOVÁ, M. Bezpečnost pokrmů v gastronomii: HACCP, správná výrobní a hygienická praxe, aktuální legislativa: příručka pro pracovníky restaurací a účelového stravování. Vyd. 1. Praha: České a slovenské odborové nakladatelství, 2004, 183s. ISBN 80-903401-0-5.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D. Při jakém způsobu tepelného opracování jsou ztráty 50 %?
doc. Ing. Pavel Valášek, CSc. Dělali jste kontrolu účinnosti pasterace hotových výrobků?
Studentka rozumí zkoumané problematice a na otázky komise odpovídá věcně a pohotově.