Bakalářská práce se zabývá charakteristikou potravinářských barviv. Je zpracován přehled jednotlivých skupin potravinářských barviv, jejich výskyt a použití. Uvedena je také legislativa používání potravinářských barviv. Pozornost je věnována rovněž zdravotním aspektům použití přírodních a syntetických potravinářských barviv.
Anotace v angličtině
This thesis deals with the characteristics of food coloring. It is making a survey of different groups of food dyes, their presence and use. Legislation is also given the use of food dyes. Attention is also paid to health aspects of the use of natural and synthetic food dyes.
Klíčová slova
barvivo, přírodní barviva, syntetická barviva
Klíčová slova v angličtině
dye, natural dyes, synthetic dyes
Rozsah průvodní práce
54 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou potravinářských barviv. Je zpracován přehled jednotlivých skupin potravinářských barviv, jejich výskyt a použití. Uvedena je také legislativa používání potravinářských barviv. Pozornost je věnována rovněž zdravotním aspektům použití přírodních a syntetických potravinářských barviv.
Anotace v angličtině
This thesis deals with the characteristics of food coloring. It is making a survey of different groups of food dyes, their presence and use. Legislation is also given the use of food dyes. Attention is also paid to health aspects of the use of natural and synthetic food dyes.
Klíčová slova
barvivo, přírodní barviva, syntetická barviva
Klíčová slova v angličtině
dye, natural dyes, synthetic dyes
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika potravinářských barviv.
Legislativa používání potravinářských barviv.
Zdravotní aspekty použití potravinářských barviv.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika potravinářských barviv.
Legislativa používání potravinářských barviv.
Zdravotní aspekty použití potravinářských barviv.
Seznam doporučené literatury
[1] VELÍŠEK, J. Chemie potravin, 3.1 vydání, OSSIS, Tábor 1999.
[2] ČOPÍKOVÁ, J., UHER, M., LAPČÍK, O., MORAVCOVÁ, J., DRAŠAR, P., Přírodní barevné látky, Chemické listy 2005.
[3]http://www.zakonynawebu.cz/cgibin/khm.cgi?typ=1&page=khq:SB2008/004A8A02_000HTM&soubor=3.
[4] DAVÍDEK, J. Chemie potravin, 1. vydání, SNTL, Praha 1983.
Seznam doporučené literatury
[1] VELÍŠEK, J. Chemie potravin, 3.1 vydání, OSSIS, Tábor 1999.
[2] ČOPÍKOVÁ, J., UHER, M., LAPČÍK, O., MORAVCOVÁ, J., DRAŠAR, P., Přírodní barevné látky, Chemické listy 2005.
[3]http://www.zakonynawebu.cz/cgibin/khm.cgi?typ=1&page=khq:SB2008/004A8A02_000HTM&soubor=3.
[4] DAVÍDEK, J. Chemie potravin, 1. vydání, SNTL, Praha 1983.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka velmi dobře prezentovala svou práci. Výborně se orientuje v dané problematice.