Tato bakalářská práce zabývající se porcelánovým snídaňovým setem je strukturována do dvou častí.
První teoretický oddíl se zabývá historickým vývojem porcelánu až po současný stav. Zaměřuje se rovněž na technické zpracování, pouţité postupy a analýzu materiálu.
Druhá praktická část se zabývá přímo snídaňovým setem. Analyzuje současný trh se snídaňovým nádobím, představuje koncepční návrhy a následně pak vybranou konečnou variantu.
Anotace v angličtině
This work dealing with a porcelain breakfast set, is divided into two parts.
The first theoretical section looks at the historical development of china to the contemporary situation. It focuses on the technical processing and analysis procedures of used material.
The second part deals directly with the breakfast set. Analyses the current market for breakfast dishes, a conceptual design and then to the final chosen variant.
All work is accompanied by an illustrated appendix.
Tato bakalářská práce zabývající se porcelánovým snídaňovým setem je strukturována do dvou častí.
První teoretický oddíl se zabývá historickým vývojem porcelánu až po současný stav. Zaměřuje se rovněž na technické zpracování, pouţité postupy a analýzu materiálu.
Druhá praktická část se zabývá přímo snídaňovým setem. Analyzuje současný trh se snídaňovým nádobím, představuje koncepční návrhy a následně pak vybranou konečnou variantu.
Anotace v angličtině
This work dealing with a porcelain breakfast set, is divided into two parts.
The first theoretical section looks at the historical development of china to the contemporary situation. It focuses on the technical processing and analysis procedures of used material.
The second part deals directly with the breakfast set. Analyses the current market for breakfast dishes, a conceptual design and then to the final chosen variant.
All work is accompanied by an illustrated appendix.
Teoretická část
Historie a vývoj porcelánu
Technické zpracovaní a použité postupy
Praktická část
Koncepční návrhy v kresebné formě
Propracovaní vybrané varianty
Definitivní návrh, 3D model
Realizace vybraného návrhu
Zdůvodnění navrženého řešení
Rozsah práce: minimálně 20-40 stran , odevzdat v elektronické podobě (dle předepsané šablony, viz. směrnice rektora č. 15/2010) do IS/STAG ve formátu pdf. Dále pak 1 ks práce na CD nosiči a 1 ks svázané tištěné práce.
Zásady pro vypracování
Teoretická část
Historie a vývoj porcelánu
Technické zpracovaní a použité postupy
Praktická část
Koncepční návrhy v kresebné formě
Propracovaní vybrané varianty
Definitivní návrh, 3D model
Realizace vybraného návrhu
Zdůvodnění navrženého řešení
Rozsah práce: minimálně 20-40 stran , odevzdat v elektronické podobě (dle předepsané šablony, viz. směrnice rektora č. 15/2010) do IS/STAG ve formátu pdf. Dále pak 1 ks práce na CD nosiči a 1 ks svázané tištěné práce.
Seznam doporučené literatury
Norman, Donald A.: Design pro každý den, Dokořán, Praha 2010, ISBN 978-80-7363-314-1
Kolesár, Zdeno: Kapitoly z dějin designu, Vysoká škola uměleckoprůmyslová, Praha 2004, ISBN 80-86863-03-4
Poche, Emanuel: Porcelán, Kentaur, Praha 1994, ISBN 80-85285-48-7
Chládek, Jiří: Porcelán, Nava, Plzeň 2010, ISBN 80-7211-078-0
Braunová, Dagmar: Porcelánová tradice, Haas & Czjzek, Karlovy vary 1992
Seznam doporučené literatury
Norman, Donald A.: Design pro každý den, Dokořán, Praha 2010, ISBN 978-80-7363-314-1
Kolesár, Zdeno: Kapitoly z dějin designu, Vysoká škola uměleckoprůmyslová, Praha 2004, ISBN 80-86863-03-4
Poche, Emanuel: Porcelán, Kentaur, Praha 1994, ISBN 80-85285-48-7
Chládek, Jiří: Porcelán, Nava, Plzeň 2010, ISBN 80-7211-078-0
Braunová, Dagmar: Porcelánová tradice, Haas & Czjzek, Karlovy vary 1992
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka přesvědčivě prezentovala svou bakalářskou práci včetně průběhu tvorby.
Dotazy:
Jakou konkrétní technologií bude vyráběn podnos?
Jakým způsobem bude vyrobena a povrchově chráněna profilace podnosu určená pro uložení příborů a otvory pro nádobí?
Uvažovala jste rovněž o jídelním setu obdobné koncepce určenému pro hlavní denní jídla?
Dotaz na estetický dojem úchopových lemů a jejich seříznutí.
Na všechny otázky bakalářka zodpověděla uspokojivě.
Bakalářskou práci studentka obhájila.