Tato práce pojednává o moderním trendu v pekárenské výrob, a to o šokovém zmrazování
peiva, které je ve stavu nenakynutých, pedkynutých a nebo pedpeených polotovar‚.
Tyto šokov zamrazené polotovary, které se zmrazují na nejmodernjších zaízeních r‚znými
technologiemi, se poté skladují v mrazicích boxech a podle poteby se i pozdji využívají.
Nejastjším využitím je upeení pro vlastní potebu pekárny v požadované dob
tsn ped expedicí a nebo se dopékají v pecích pímo na vlastních prodejních jednotkách
a prodávají se jako erstvé teplé peivo.
Anotace v angličtině
This work describes modern trends in bakery production. That is deep freezing of bread
dough as non fermented, pre-fermented and partially baked semiproducts. These frozen
semiproducts prepared on very modern equipment using modern technologies are stored
and transported frozen and used later.
Klíčová slova
šokové zmrazení, mouka, tsto, addivum, polotovar
Klíčová slova v angličtině
deep freezing, flour, dough, additive, semiproduct
Rozsah průvodní práce
31s
Jazyk
CZ
Anotace
Tato práce pojednává o moderním trendu v pekárenské výrob, a to o šokovém zmrazování
peiva, které je ve stavu nenakynutých, pedkynutých a nebo pedpeených polotovar‚.
Tyto šokov zamrazené polotovary, které se zmrazují na nejmodernjších zaízeních r‚znými
technologiemi, se poté skladují v mrazicích boxech a podle poteby se i pozdji využívají.
Nejastjším využitím je upeení pro vlastní potebu pekárny v požadované dob
tsn ped expedicí a nebo se dopékají v pecích pímo na vlastních prodejních jednotkách
a prodávají se jako erstvé teplé peivo.
Anotace v angličtině
This work describes modern trends in bakery production. That is deep freezing of bread
dough as non fermented, pre-fermented and partially baked semiproducts. These frozen
semiproducts prepared on very modern equipment using modern technologies are stored
and transported frozen and used later.
Klíčová slova
šokové zmrazení, mouka, tsto, addivum, polotovar
Klíčová slova v angličtině
deep freezing, flour, dough, additive, semiproduct
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika šokově zmrazeného pečiva
Technologie výroby mraženého pečiva
Popis metody šokového zmrazování pečiva
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika šokově zmrazeného pečiva
Technologie výroby mraženého pečiva
Popis metody šokového zmrazování pečiva
Seznam doporučené literatury
[1] PŘÍHODA, J. Základy pekárenských technologií, Pekař a cukrář s.r.o, Praha 2003.
[2] SKOUPIL, J. Suroviny a polotovary pro cukrářskou výrobu, Společenstvo cukrářů, Brno 2005.
[3] KOLEKTIV ZAMĚSTNANCŮ ODDĚLENÍ PEKÁREN A CUKRÁREN ÚSTŘEDNÍ RADY DRUŽSTEV. Technologie pekařství, Ústřední rada družstev, Praha 1952.
[4] Pekař a cukrář, vydává Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů, Praha, 2009
[5] Pekař a cukrář, vydává Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů, Praha, 2010
Seznam doporučené literatury
[1] PŘÍHODA, J. Základy pekárenských technologií, Pekař a cukrář s.r.o, Praha 2003.
[2] SKOUPIL, J. Suroviny a polotovary pro cukrářskou výrobu, Společenstvo cukrářů, Brno 2005.
[3] KOLEKTIV ZAMĚSTNANCŮ ODDĚLENÍ PEKÁREN A CUKRÁREN ÚSTŘEDNÍ RADY DRUŽSTEV. Technologie pekařství, Ústřední rada družstev, Praha 1952.
[4] Pekař a cukrář, vydává Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů, Praha, 2009
[5] Pekař a cukrář, vydává Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů, Praha, 2010
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student byl na obhajobu práce velmi dobře připraven. Na otázky oponentky odpověděl velmi dobře.