Práce byla zaměřena na problematiku včelího medu. V teoretické části byla popsána historie a vznik včelího medu, druhy medu dostupné na našem trhu. Dále byl včelí med řešen jako potravina a med jako lék. V praktické části byl proveden průzkum trhu a dotazníkový průzkum. V poslední části práce bylo provedeno senzorické hodnocení u různých druhů medu.
Anotace v angličtině
This thesis was focused on the issue of honey. The theoretical part describes the history and emergence of honey, types of honey available in our market. Furthermore, honey has been designed as a food and honey as a medicine. The practical part of this work was carried out market research and a questionnaire survey. The last part was subjected to sensory evaluation of various types of honey.
Klíčová slova
med, senzorické hodnocení medu, průzkum trhu.
Klíčová slova v angličtině
honey, sensory evaluation of honey, market research.
Rozsah průvodní práce
55 s. (52 750 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Práce byla zaměřena na problematiku včelího medu. V teoretické části byla popsána historie a vznik včelího medu, druhy medu dostupné na našem trhu. Dále byl včelí med řešen jako potravina a med jako lék. V praktické části byl proveden průzkum trhu a dotazníkový průzkum. V poslední části práce bylo provedeno senzorické hodnocení u různých druhů medu.
Anotace v angličtině
This thesis was focused on the issue of honey. The theoretical part describes the history and emergence of honey, types of honey available in our market. Furthermore, honey has been designed as a food and honey as a medicine. The practical part of this work was carried out market research and a questionnaire survey. The last part was subjected to sensory evaluation of various types of honey.
Klíčová slova
med, senzorické hodnocení medu, průzkum trhu.
Klíčová slova v angličtině
honey, sensory evaluation of honey, market research.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Historie a charakteristika medu.
Vznik včelího medu.
Druhy medu na našem trhu.
Med jako potravina.
Med jako léčivo.
II. Praktická část
Metodika práce.
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu.
Senzorické hodnocení medu
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Historie a charakteristika medu.
Vznik včelího medu.
Druhy medu na našem trhu.
Med jako potravina.
Med jako léčivo.
II. Praktická část
Metodika práce.
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu.
Senzorické hodnocení medu
Seznam doporučené literatury
[1] HRABĚ, J., ROP, O., HOZA I. Technologie výroby rostlinného původu. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, 2005. 178 s. ISBN 80-7318-372-2.
[2] TITĚRA, D. Včelí produkty mýtů zbavené. Praha : Ve spolupráci s Českým svazem včelařů vydalo Nakladatelství Brázda, 2006. 175 s. ISBN 80-209-0347-X.
[3] TETÍKOVÁ, J. Med jako lék a medové recepty. Praha : Agentura VPK, 2005. 105 s. ISBN 80-7334-062-3.
[4] KAREŠ, J. Med jako lék. Praha : VPK, 2004. 61 s. ISBN 80-7334-041-0.
Seznam doporučené literatury
[1] HRABĚ, J., ROP, O., HOZA I. Technologie výroby rostlinného původu. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, 2005. 178 s. ISBN 80-7318-372-2.
[2] TITĚRA, D. Včelí produkty mýtů zbavené. Praha : Ve spolupráci s Českým svazem včelařů vydalo Nakladatelství Brázda, 2006. 175 s. ISBN 80-209-0347-X.
[3] TETÍKOVÁ, J. Med jako lék a medové recepty. Praha : Agentura VPK, 2005. 105 s. ISBN 80-7334-062-3.
[4] KAREŠ, J. Med jako lék. Praha : VPK, 2004. 61 s. ISBN 80-7334-041-0.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka dobře prezentovala práci.
Otázky oponenta:
1. Dělení skupin při dotazníkové akci
2. Které fyzikální a chemické parametry jsou potřebné pro hodnocení medu? Vyjmenujte metody stanovení požadovanýc parametrů.
Studentka vystupovala méně jistě.