Cílem bakalářské práce je analýza zákazníků, která má vliv na pozici firmy na trhu. Je dů-ležitým ukazatelem při porovnávání s konkurencí a schopnost firmy udržet si stabilní místo na trhu. Tato práce obsahuje teoretickou část, která čerpá z literárních pramenů. Pojednává o marketingu, řízení vztahů se zákazníky a nástrojů manažerů pro analýzu což jsou BCG matice, životní cyklus výrobku a dotazník pro marketingový výzkum. Praktická část začíná charakteristikou firmy Hanácká kyselka, s. r. o. a jejich produktů. Potom následuje analýza zákazníků, kteří odebírají pravidelně minerální vodu. V poslední části je vyhodnocení do-tazníku a z toho vyplývající závěry a doporučení pro firmu.
Anotace v angličtině
The aim of the Bachelor work is an analysis of customers, which affects the company's position in the market. It is an important indicator in comparison with competitors and the company's ability to maintain a stable position in the market. This work contains a theore-tical part, which draws on literary sources. Deals with marketing, customer relationship management tools and managers for analysis which are the BCG matrix, product life cycle and a questionnaire for marketing research. The practical part begins with characteristic of Hanácká kyselka Company, Ltd. and their products. Then follows an analysis of customers who have subscribed to a regular mineral water. The last part is the evaluation and the re-sulting conclusions and recommendations for the company.
Cílem bakalářské práce je analýza zákazníků, která má vliv na pozici firmy na trhu. Je dů-ležitým ukazatelem při porovnávání s konkurencí a schopnost firmy udržet si stabilní místo na trhu. Tato práce obsahuje teoretickou část, která čerpá z literárních pramenů. Pojednává o marketingu, řízení vztahů se zákazníky a nástrojů manažerů pro analýzu což jsou BCG matice, životní cyklus výrobku a dotazník pro marketingový výzkum. Praktická část začíná charakteristikou firmy Hanácká kyselka, s. r. o. a jejich produktů. Potom následuje analýza zákazníků, kteří odebírají pravidelně minerální vodu. V poslední části je vyhodnocení do-tazníku a z toho vyplývající závěry a doporučení pro firmu.
Anotace v angličtině
The aim of the Bachelor work is an analysis of customers, which affects the company's position in the market. It is an important indicator in comparison with competitors and the company's ability to maintain a stable position in the market. This work contains a theore-tical part, which draws on literary sources. Deals with marketing, customer relationship management tools and managers for analysis which are the BCG matrix, product life cycle and a questionnaire for marketing research. The practical part begins with characteristic of Hanácká kyselka Company, Ltd. and their products. Then follows an analysis of customers who have subscribed to a regular mineral water. The last part is the evaluation and the re-sulting conclusions and recommendations for the company.
Proveďte průzkum literárních zdrojů a zpracujte teoretické poznatky ohledně zákazníků.
II. Praktická část
Proveďte analýzu požadavků a spokojenosti zákazníků firmy Hanácká Kysela, s.r.o.
Na základě výsledků provedené analýzy zformulujte doporučení ke zvýšení spokojenosti zákazníků.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Proveďte průzkum literárních zdrojů a zpracujte teoretické poznatky ohledně zákazníků.
II. Praktická část
Proveďte analýzu požadavků a spokojenosti zákazníků firmy Hanácká Kysela, s.r.o.
Na základě výsledků provedené analýzy zformulujte doporučení ke zvýšení spokojenosti zákazníků.
Závěr
Seznam doporučené literatury
[1] LEHTINEN, J. R. Řízení vztahů se zákazníky. 1. vyd. Praha :
Grada, 2007. 158 s. ISBN 978-80-247-1814-9.
[2] KOTLER, P. Marketing od A do Z. 1. vyd. Praha : Management Press, 2003. 203 s. ISBN 80-7261-082-1.
[3] BUREŠ, I. Marketingově řízená firma. 1. vyd. Praha : Management Press, 1992. 101 s. ISBN 80-85603-24-1.
[4] SPÁČIL, A. Péče o zákazníky. 1. vyd. Praha : Grada, 2003. 116 s. ISBN 80-247-0514-1.
[5] FOSTER, T. R. V. Jak získat a udržet zákazníka. 1. vyd. Praha : Computer Press, 2002. 117 s. ISBN 80-7226-663-2.
Seznam doporučené literatury
[1] LEHTINEN, J. R. Řízení vztahů se zákazníky. 1. vyd. Praha :
Grada, 2007. 158 s. ISBN 978-80-247-1814-9.
[2] KOTLER, P. Marketing od A do Z. 1. vyd. Praha : Management Press, 2003. 203 s. ISBN 80-7261-082-1.
[3] BUREŠ, I. Marketingově řízená firma. 1. vyd. Praha : Management Press, 1992. 101 s. ISBN 80-85603-24-1.
[4] SPÁČIL, A. Péče o zákazníky. 1. vyd. Praha : Grada, 2003. 116 s. ISBN 80-247-0514-1.
[5] FOSTER, T. R. V. Jak získat a udržet zákazníka. 1. vyd. Praha : Computer Press, 2002. 117 s. ISBN 80-7226-663-2.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Předložená bakalářská práce po formální i obsahové stránce neodpovídá požadavkům na její zpracování kladených Fakultou managementu a ekonomiky, Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Je zapotřebí odstranit zásadné formální i obsahové nedostatky bakalářské práce. Doporučuje se k dopracování.