Cílem této bakalářské práce je popis základních vlastností kvasinek a vysvětlení jejich využití v pekárenském a pivovarnickém průmyslu. Význam kvasnic spočívá ve skutečnosti, že značnou měrou přispívají k světové produkci potravin poskytujících cenné látky pro lidskou výživu, jako jsou například vitaminy.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is a description of the basic characteristics of yeasts and an account of their usage in baking and brewing industry. The importace of yeast lies in the fact that they contribute to world food production providing valuable substances for human nutrition, for example vitamins.
yeasts, fermenting, baking industry, brewing industry
Rozsah průvodní práce
50 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem této bakalářské práce je popis základních vlastností kvasinek a vysvětlení jejich využití v pekárenském a pivovarnickém průmyslu. Význam kvasnic spočívá ve skutečnosti, že značnou měrou přispívají k světové produkci potravin poskytujících cenné látky pro lidskou výživu, jako jsou například vitaminy.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is a description of the basic characteristics of yeasts and an account of their usage in baking and brewing industry. The importace of yeast lies in the fact that they contribute to world food production providing valuable substances for human nutrition, for example vitamins.
yeasts, fermenting, baking industry, brewing industry
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika kvasinek.
Kvasnice a jejich využití v pekárenském průmyslu.
Pivovarské kvasnice a jejich využití.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika kvasinek.
Kvasnice a jejich využití v pekárenském průmyslu.
Pivovarské kvasnice a jejich využití.
Seznam doporučené literatury
[1] CHLÁDEK, L. Pivovarnictví. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, a.s., 2007. 218 s.
[2] KOCKOVÁ-KRATOCHVÍLOVÁ, A. Taxonómia kvasiniek a kvasinkovitých mikroorganizmov. 1. vyd. Bratislava: Alfa, 1990. 704 s.
[3] ŠIPICKÝ, M., ŠUBÍK, J. Genetika kvasiniek. 1. vyd. Bratislava: VEDA, 1992. 312 s.
[4] HALAMA, D. Technická mikrobiológia. 1. vyd. Bratislava: Slovenské vydavatelstvo technickej literatúry, 1967. 332 s.
[5] BRIGGS, DENNIS E.; BOULTON, CHRIS A.; BROOKES, PETER A.; STEVENS, R. Brewing Science and Practice. Woodhead Publishing, 2004. 963 s.
Seznam doporučené literatury
[1] CHLÁDEK, L. Pivovarnictví. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, a.s., 2007. 218 s.
[2] KOCKOVÁ-KRATOCHVÍLOVÁ, A. Taxonómia kvasiniek a kvasinkovitých mikroorganizmov. 1. vyd. Bratislava: Alfa, 1990. 704 s.
[3] ŠIPICKÝ, M., ŠUBÍK, J. Genetika kvasiniek. 1. vyd. Bratislava: VEDA, 1992. 312 s.
[4] HALAMA, D. Technická mikrobiológia. 1. vyd. Bratislava: Slovenské vydavatelstvo technickej literatúry, 1967. 332 s.
[5] BRIGGS, DENNIS E.; BOULTON, CHRIS A.; BROOKES, PETER A.; STEVENS, R. Brewing Science and Practice. Woodhead Publishing, 2004. 963 s.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka provedla výborně obhajobu bakalářské práce.