Práce se věnuje trendům ve výrobě kynutého pečiva a chleba. V úvodu práce jsou
popsány suroviny, které jsou potřeba k výrobě pečiva. Dále jsou v práci uvedeny technologické postupy při výrobě pšeničného a žitného pečiva jako je zrání, hnětení nebo pečení. Nakonec jsou zmíněny nové trendy a poznatky při výrobě pečiva.
Anotace v angličtině
Work is devoted to trends in the production of leavened bread and bread.
At the beginning of the work deals with materials that are needed to produce bread. Further, there are provided processes for the production of wheat and rye bread as it is maturing, kneading and baking process. Finally, as discussed new trends and knowledge in the production of bread.
Klíčová slova
chléb, kynuté pečivo, suroviny, trendy
Klíčová slova v angličtině
bread, sourdough bread, raw materials, trends
Rozsah průvodní práce
49 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Práce se věnuje trendům ve výrobě kynutého pečiva a chleba. V úvodu práce jsou
popsány suroviny, které jsou potřeba k výrobě pečiva. Dále jsou v práci uvedeny technologické postupy při výrobě pšeničného a žitného pečiva jako je zrání, hnětení nebo pečení. Nakonec jsou zmíněny nové trendy a poznatky při výrobě pečiva.
Anotace v angličtině
Work is devoted to trends in the production of leavened bread and bread.
At the beginning of the work deals with materials that are needed to produce bread. Further, there are provided processes for the production of wheat and rye bread as it is maturing, kneading and baking process. Finally, as discussed new trends and knowledge in the production of bread.
Klíčová slova
chléb, kynuté pečivo, suroviny, trendy
Klíčová slova v angličtině
bread, sourdough bread, raw materials, trends
Zásady pro vypracování
Práce je rešeršního charakteru \vsp{1,5mm}
I. Teoretická část
Základní charakteristika surovin na výrobu kynutého pečiva a chleba.
Technologie výroby kynutého pečiva a chleba.
Nové trendy v technologii výroby kynutého pečiva a chleba.
Zásady pro vypracování
Práce je rešeršního charakteru \vsp{1,5mm}
I. Teoretická část
Základní charakteristika surovin na výrobu kynutého pečiva a chleba.
Technologie výroby kynutého pečiva a chleba.
Nové trendy v technologii výroby kynutého pečiva a chleba.
Seznam doporučené literatury
[1] Kopáčová, O. Nové trendy ve zpracování cereálií s přihlédnutím zejména k celozrnným výrobkům (II. část). Praha, ÚZEI 2008. 102 s. \vsp{1,5mm}
[2] Kopáčová, O. Nové trendy ve zpracování cereálií s přihlédnutím zejména k celozrnným výrobkům (I. část). Praha, Informační přehledy ÚZPI 2006. 102 s. \vsp{1,5mm}
[3] KULP. K. a PONTE, J. G. Handbook of Cereal Science and Technology. Second Edition, Revised and Expanded. New York, Marcel Dekker, Inc. 2000, 790 s. \vsp{1,5mm}
[4] MUCHOVÁ, Z. Hodnotenie a využitie rastlinných produktov. Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre, 2001, 164 s. \vsp{1,5mm}
[5] PŘÍHODA, J., HUMPOLÍKOVÁ, P., NOVOTNÁ, D. Základy pekárenské technologie. Praha: Pekař a cukrář s.r.o, 2003. 363 s. ISBN 80-902922-1-6. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] Kopáčová, O. Nové trendy ve zpracování cereálií s přihlédnutím zejména k celozrnným výrobkům (II. část). Praha, ÚZEI 2008. 102 s. \vsp{1,5mm}
[2] Kopáčová, O. Nové trendy ve zpracování cereálií s přihlédnutím zejména k celozrnným výrobkům (I. část). Praha, Informační přehledy ÚZPI 2006. 102 s. \vsp{1,5mm}
[3] KULP. K. a PONTE, J. G. Handbook of Cereal Science and Technology. Second Edition, Revised and Expanded. New York, Marcel Dekker, Inc. 2000, 790 s. \vsp{1,5mm}
[4] MUCHOVÁ, Z. Hodnotenie a využitie rastlinných produktov. Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre, 2001, 164 s. \vsp{1,5mm}
[5] PŘÍHODA, J., HUMPOLÍKOVÁ, P., NOVOTNÁ, D. Základy pekárenské technologie. Praha: Pekař a cukrář s.r.o, 2003. 363 s. ISBN 80-902922-1-6. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student méně jistým způsobem presentoval práci. Problematiku však ovládá.
ing.Soňa Škrovánková, Ph.D. -Co je to kvásek ?
prof.Ing.Juraj Čuboň, CSc - Vytkl nepřesnosti v BP - chaotické uspořádání.