Bakalářská práce je zaměřena na kravské, kozí a ovčí mléko a mléčné produkty - sýry a jogurty.
Teoretická část popisuje charakteristiku a vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka, druhy a technologii výroby sýrů a jogurtů.
Praktická část se věnuje průzkumu sortimentu kravských, kozích a ovčích mléčných produktů na českém trhu. Průzkum trhu je zaměřen na mléka, sýry a jogurty.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis is focused on cow, goat and sheep milk and milk products - cheese and yoghurts.
Theoretical part describes characteristics and properties of cow, goat and sheep milk, types and production technology of cheese and yoghurts.
Practical part is dedicated to explore the range of cow, goat and sheep milk products in the Czech Republic food market. Exploring of the food market is focused on milk, cheese and yoghurts.
Klíčová slova
Kravské, kozí, ovčí mléko, sýry, jogurty
Klíčová slova v angličtině
Cow, goat and sheep milk, cheese, yoghurts
Rozsah průvodní práce
93 s., 1 s. obr. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce je zaměřena na kravské, kozí a ovčí mléko a mléčné produkty - sýry a jogurty.
Teoretická část popisuje charakteristiku a vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka, druhy a technologii výroby sýrů a jogurtů.
Praktická část se věnuje průzkumu sortimentu kravských, kozích a ovčích mléčných produktů na českém trhu. Průzkum trhu je zaměřen na mléka, sýry a jogurty.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis is focused on cow, goat and sheep milk and milk products - cheese and yoghurts.
Theoretical part describes characteristics and properties of cow, goat and sheep milk, types and production technology of cheese and yoghurts.
Practical part is dedicated to explore the range of cow, goat and sheep milk products in the Czech Republic food market. Exploring of the food market is focused on milk, cheese and yoghurts.
Klíčová slova
Kravské, kozí, ovčí mléko, sýry, jogurty
Klíčová slova v angličtině
Cow, goat and sheep milk, cheese, yoghurts
Zásady pro vypracování
I.Teoretická část
Charakteristiku vybraných výrobků (sýry, jogurty) z kravského, kozího a ovčího mléka.
Stručný popis výroby vybraných mléčných komodit.
II. Praktická část
Provést průzkum na českém trhu týkající se nabídky jednotlivých druhů sýrů a jogurtů z kravského, kozího a ovčího mléka.
Statisticky vyhodnotit získané výsledky a diskutovat je.
Zásady pro vypracování
I.Teoretická část
Charakteristiku vybraných výrobků (sýry, jogurty) z kravského, kozího a ovčího mléka.
Stručný popis výroby vybraných mléčných komodit.
II. Praktická část
Provést průzkum na českém trhu týkající se nabídky jednotlivých druhů sýrů a jogurtů z kravského, kozího a ovčího mléka.
Statisticky vyhodnotit získané výsledky a diskutovat je.
Seznam doporučené literatury
1. IBURG, Anne. Lexikon sýrů. Dobřejovice: Rebo Productions, 2004. ISBN 80-7234-379-3
2. CALLEC, Christian. Encyklopedie sýrů. Dobřejovice: Rebo Productions, 2002. ISBN 80-7234-225-8
3. TEUBNER, Christian. Sýry-velká encyklopedie. Bratislava: Perfekt, a.s., 1998. ISBN 80-8046-101-5
4. RIDGWAYOVÁ, Judy. Sýry. Praha: Fortuna Print, 2001. ISBN 80-86144-65-8
5. PAVELKA, Antonín. Mléčné výrobky pro vaše zdraví. Brno: Littera, 1996. ISBN 80-85763-09-5
Seznam doporučené literatury
1. IBURG, Anne. Lexikon sýrů. Dobřejovice: Rebo Productions, 2004. ISBN 80-7234-379-3
2. CALLEC, Christian. Encyklopedie sýrů. Dobřejovice: Rebo Productions, 2002. ISBN 80-7234-225-8
3. TEUBNER, Christian. Sýry-velká encyklopedie. Bratislava: Perfekt, a.s., 1998. ISBN 80-8046-101-5
4. RIDGWAYOVÁ, Judy. Sýry. Praha: Fortuna Print, 2001. ISBN 80-86144-65-8
5. PAVELKA, Antonín. Mléčné výrobky pro vaše zdraví. Brno: Littera, 1996. ISBN 80-85763-09-5
Přílohy volně vložené
žádné...
Přílohy vázané v práci
grafy
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
prof.Ing.Juraj Čuboň, CSc. - rozdíl supermarkety a hypermarkety
Studentka vystupovala méně jistě, dopustila se menších nepřesností.