Diplomová práce se na základě teoretických východisek zabývá založením nového podnikatelského subjektu v oblasti gastronomie. S využitím výstupů analýzy trhu, popisu současného stavu a dalších analýz je zpracováno konkrétní řešení uvažovaného podniku. Na závěr je také zpracována analýza rizik včetně analýzy SWOT.
Anotace v angličtině
My graduation theses deals with foundation a new company in gastronomy business on the basis of theoretical resources. With using a sketches from market analysis, description of present status and other analysis there is a concrete solution of calculation company. There is also worked risk analyses including SWOT analyses at the conclusion.
Klíčová slova
Podnik, podnikatel, právní formy podnikání, analýza trhu, společnost s ručením omezeným, zakladatelský rozpočet, podnikatelský plán, finanční plán
Klíčová slova v angličtině
Company, Entrepreneur, Legal Forms of Business, Market Analyses, Limited Company, Promotion Budget, Business Plan, Financial Plan
Rozsah průvodní práce
98 s., 30 s. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se na základě teoretických východisek zabývá založením nového podnikatelského subjektu v oblasti gastronomie. S využitím výstupů analýzy trhu, popisu současného stavu a dalších analýz je zpracováno konkrétní řešení uvažovaného podniku. Na závěr je také zpracována analýza rizik včetně analýzy SWOT.
Anotace v angličtině
My graduation theses deals with foundation a new company in gastronomy business on the basis of theoretical resources. With using a sketches from market analysis, description of present status and other analysis there is a concrete solution of calculation company. There is also worked risk analyses including SWOT analyses at the conclusion.
Klíčová slova
Podnik, podnikatel, právní formy podnikání, analýza trhu, společnost s ručením omezeným, zakladatelský rozpočet, podnikatelský plán, finanční plán
Klíčová slova v angličtině
Company, Entrepreneur, Legal Forms of Business, Market Analyses, Limited Company, Promotion Budget, Business Plan, Financial Plan
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Zpracujte rešerši teoretických poznatků týkajících se současného podnikání.
Vymezte možnosti podpory podnikání.
II. Praktická část
Představte základní ideu zamýšleného podnikatelského subjektu.
Zpracujte podnikatelský záměr v oblasti gastronomie.
Zpracujte ověřovací studii podnikatelského záměru.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Zpracujte rešerši teoretických poznatků týkajících se současného podnikání.
Vymezte možnosti podpory podnikání.
II. Praktická část
Představte základní ideu zamýšleného podnikatelského subjektu.
Zpracujte podnikatelský záměr v oblasti gastronomie.
Zpracujte ověřovací studii podnikatelského záměru.
Závěr
Seznam doporučené literatury
[1] MAŘÍK, M. a kol. Metody oceňování podniku. Praha: Ekopress, 2007. ISBN 978-80-86929-32-3.
[2] POPESKO, B. Moderní metody řízení nákladů. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2974-9.
[3] PRAŽSKÁ, L., JINDRA J. Obchodní podnikání. Praha: Management press. ISBN 80-85943-48-4.
[4] ZÁMEČNÍK, R., TUČKOVÁ, Z., HROMKOVÁ, L. Podniková ekonomika II. Zlín: Academia centrum, 2007. ISBN 978-80-7318-624-1.
[5] ZÁMEČNÍK, R., TUČKOVÁ, Z., NOVÁK, P. Podniková ekonomika I. Zlín: Tribun EU, 2009. ISBN 978-80-7318-701-9.
Seznam doporučené literatury
[1] MAŘÍK, M. a kol. Metody oceňování podniku. Praha: Ekopress, 2007. ISBN 978-80-86929-32-3.
[2] POPESKO, B. Moderní metody řízení nákladů. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2974-9.
[3] PRAŽSKÁ, L., JINDRA J. Obchodní podnikání. Praha: Management press. ISBN 80-85943-48-4.
[4] ZÁMEČNÍK, R., TUČKOVÁ, Z., HROMKOVÁ, L. Podniková ekonomika II. Zlín: Academia centrum, 2007. ISBN 978-80-7318-624-1.
[5] ZÁMEČNÍK, R., TUČKOVÁ, Z., NOVÁK, P. Podniková ekonomika I. Zlín: Tribun EU, 2009. ISBN 978-80-7318-701-9.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Hromková: Na str. 88 SWOT analýza, proč jeho slabou stránkou je zadluženost ješště před založením podniku?
doc. Švarcová: Vnímáte rizika v oblasti hygieny, budete zamrazovat potraviny, jak vnímáte riziko zvýšení DADI?
dr. Brychta: Na základě čeho jste došel k tak vysokým tržbám?
Jak jste určil počet klientů?