Cílem práceje popsat problematiku mlýnského zpracování kukuřice, chemické složení a anatomii kukuřičného zrna. Mlecí proces a jeho nejdůležitější technologické operace. Popis hlavních strojů a zařízen včetně jejich pracovních principů. Technologie odklíčkování v závislosti na požadovaném charakter kukuřičných produktů.Uvedeny jsou důležité technologické operace s popisem strojů a jejich pracovních principů. Princip a druhy extruze s popisem konstrukce extrudéru.
Anotace v angličtině
The aim of this work is to describe the problems of the corn mill processing, chemical composition and anatomy of maize grain. Milling process and its the most important technological operations. Degermination technology depending on the required character of maize products. Description main machinery equipment, including working principles. Principle and types of extrusion with a description of construction.
Cílem práceje popsat problematiku mlýnského zpracování kukuřice, chemické složení a anatomii kukuřičného zrna. Mlecí proces a jeho nejdůležitější technologické operace. Popis hlavních strojů a zařízen včetně jejich pracovních principů. Technologie odklíčkování v závislosti na požadovaném charakter kukuřičných produktů.Uvedeny jsou důležité technologické operace s popisem strojů a jejich pracovních principů. Princip a druhy extruze s popisem konstrukce extrudéru.
Anotace v angličtině
The aim of this work is to describe the problems of the corn mill processing, chemical composition and anatomy of maize grain. Milling process and its the most important technological operations. Degermination technology depending on the required character of maize products. Description main machinery equipment, including working principles. Principle and types of extrusion with a description of construction.
[1] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 2, OSSIS, Tábor 1999.
[2] HAMPL,J.Cereální chemie a technologie. 1. vyd. Praha, SNTL,1970.
[3] KUPRIC,J.N.Technologie mlýnské výroby I.Příprava obilí kmletí.1.vyd.Praha,
SNTL 1954.
[4] PLISKOVÁ, V., PAVLIŠ, M. Technologie pro 4. ročník střední průmyslové školy
studijního oboru průmyslová výroba krmiv a mlynářství. 1. vyd. Praha SNTL,
1988.
Seznam doporučené literatury
[1] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 2, OSSIS, Tábor 1999.
[2] HAMPL,J.Cereální chemie a technologie. 1. vyd. Praha, SNTL,1970.
[3] KUPRIC,J.N.Technologie mlýnské výroby I.Příprava obilí kmletí.1.vyd.Praha,
SNTL 1954.
[4] PLISKOVÁ, V., PAVLIŠ, M. Technologie pro 4. ročník střední průmyslové školy
studijního oboru průmyslová výroba krmiv a mlynářství. 1. vyd. Praha SNTL,
1988.
Přílohy volně vložené
1 CD ROM
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student byl na obhajobu práce velmi dobře připraven.